Breed eerste jaar

Kies jij voor een niveau 4 opleiding op het Business & Administration College? Dan start jouw opleiding met een breed eerste jaar. Dit houdt in dat je, naast je gekozen richting, ook kennismaakt met bijvoorbeeld ondernemen, marketing en verkoop. Op deze pagina leggen we uit wat dat precies betekent.

De wereld van de zakelijke dienstverlening verandert snel. Bedrijven zijn op zoek naar werknemers die van alle markten thuis zijn, maar tegelijkertijd hun eigen expertise hebben. Daarom is het belangrijk dat jij de verschillende kanten van het bedrijfsleven leert kennen en projectmatig leert werken.

Switchen zonder vertraging
Daarom begint jouw opleiding met een breed eerste jaar waarin je al benodigde skills onder de knie krijgt. En waarmee jij de perfecte basis legt voor het vervolg van jouw opleiding en stages.

Merk je tijdens dit eerste jaar dat je gekozen studie toch minder goed bij je past? Omdat je beter in sales bent dan gedacht bijvoorbeeld, of omdat de juridische vakken jou makkelijker afgaan? Dan kun je zonder vertraging switchen naar een andere niveau 4 opleiding binnen het Business & Administration College.

~Mika - opleiding Business Administration & Control Specialist~
"Na het vmbo kon ik kiezen voor havo. Nog 2 jaar hele brede vakken krijgen zag ik niet zitten, dus koos ik bewust voor het mbo waar je direct beroepsgerichte vakken krijgt en datgene leert wat je leuk vindt. Heb je keuzeprofiel Economie maar weet je nog niet zo goed welke opleiding bij je past? Geen probleem! In het brede eerste jaar maak je kennis met alle richtingen in de economische en financiële beroepen zodat je nog niet direct een keuze hoeft te maken."

Keuzemogelijkheden

In het brede eerste jaar kun je kiezen uit de volgende opleidingen:

Merk je tijdens dit jaar dat niveau 4 te hoog is voor jou, dan kun je zonder vertraging doorstromen naar:

Goede begeleiding

Tijdens je opleiding krijg je een studentcoach. Deze coach helpt jou richting te geven aan je opleiding. Hierdoor zit jij bij ons op school - maar ook later in je werk - helemaal op je plek!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: