Breed eerste jaar

Bij ons kan je kiezen voor een breed oriëntatiejaar zakelijke dienstverlening.

Voor wie?
Iedereen die een niveau 4 mbo-opleiding volgen in de richting economie of ondernemen.
Iedereen die de niveau 3 opleiding Allround Assistant Business Services wil volgen.

Wat?
Een breed eerste jaar dat helemaal in het teken staat van inspireren, ontdekken, ontwikkelen en flexibiliteit. In deze periode krijg je alle skills mee die later van belang zijn, of dit nu je werk of een vervolgopleiding is. Zo leer je gelijk of je de juiste keuze hebt gemaakt qua opleiding en niveau.

Je doet onderzoek, krijgt verdiepende keuzedelen, bezoekt bedrijven en volgt workshops.

Alle voordelen op een rij

 • Pas meteen toe wat je leert 
  Door verschillende projecten te doen en in gemixte klassen te werken, leer je hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en maak je kennis met alle richtingen. De theorievakken sluiten aan op de projecten, zodat je direct kunt toepassen wat je hebt geleerd. 
 • Goed voorbereid op de toekomst 
  Je leert samenwerken met verschillende afdelingen in een bedrijf: hoe communiceer je met elkaar en wie heeft welke verantwoordelijkheden. Je krijgt de kans om veel rollen en functies te ervaren en alles te leren over ondernemen.

  In de eerste helft van het jaar doe je wat algemenere kennis op en in de tweede helft ga je verder kennismaken met de door jou gekozen opleiding. Op die manier bereiden we je voor op het werken in het bedrijfsleven en krijg je een goede basis voor je verdere opleiding. 

 • Ontdek jouw talenten  
  Door middel van stages krijg je de kans om uit te zoeken of de door jou gekozen opleiding bij je past. Is dat het geval, dan ga je met die opleiding verder in je 2e jaar. Valt de studie toch tegen, dan kun je zónder vertraging switchen naar een andere opleiding.  
 • Experts helpen je verder 
  Tijdens het brede eerste jaar krijg je een studiecoach toegewezen. Diegene luistert naar je, geeft tips en helpt je bijvoorbeeld aan extra begeleiding. Daarnaast geven professionals uit de praktijk inspirerende gastlessen, om jou nog meer inzicht te geven in het bedrijfsleven. 


Kortom, met het inspiratiejaar bij het Business & Administration College leg je op een plezierige en persoonlijke manier een stevige basis voor jouw toekomst.

Meld je nu aan voor één van onze opleidingen in Amersfoort of Utrecht en maak je toekomst concreet!

~Mika - opleiding Business Administration & Control Specialist~
"Na het vmbo kon ik kiezen voor havo. Nog 2 jaar hele brede vakken krijgen zag ik niet zitten, dus koos ik bewust voor het mbo. Daar krijg je direct beroepsgerichte vakken en leer je wat je leuk vindt. Heb je keuzeprofiel Economie maar weet je nog niet zo goed welke opleiding bij je past? Geen probleem! In het brede eerste jaar leer je over de opleiding die je hebt gekozen, maar ook over de andere kanten van het bedrijfsleven. Hierdoor bevestig je je keuze. En als je toch twijfelt, kan je switchen zonder verlies van studiejaren."

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: