Breed eerste jaar

Wil je een niveau 4 mbo-opleiding volgen in de richting economie of ondernemen? En wil je straks met de juiste kennis én een waardevol diploma jouw studie afronden? Dan is het Business & Administration College voor jou de juiste keuze!

Ons brede eerste jaar staat helemaal in het teken van inspireren, ontdekken, ontwikkelen en flexibiliteit. In deze periode krijg je alle skills mee die later van belang zijn, of dit nu je werk of een vervolgopleiding is.

Alle voordelen op een rij

 • Pas meteen toe wat je leert 
  Door verschillende projecten te doen en in gemixte klassen te werken, leer je hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en maak je kennis met alle richtingen. Je doet onderzoek, krijgt verdiepende keuzedelen, bezoekt bedrijven en volgt workshops. De theorievakken sluiten aan op de projecten, zodat je direct kunt toepassen wat je hebt geleerd. 
 • Goed voorbereid op de toekomst 
  Je leert samenwerken met verschillende afdelingen in een bedrijf: hoe communiceer je met elkaar en wie heeft welke verantwoordelijkheden. Zo krijg je de kans om veel rollen en functies te ervaren en leer je alles over ondernemen. In de eerste helft van het jaar doe je wat algemenere kennis op, in de tweede helft ga je verder kennismaken met de door jou gekozen opleiding.
  In Utrecht start je bijvoorbeeld als gezamenlijk project een eigen bedrijf. Op die manier bereiden we je voor op het werken in het bedrijfsleven en krijg je een goede basis voor je verdere opleiding. 
 • Ontdek jouw talenten  
  Door middel van stages krijg je de kans om uit te zoeken of de door jou gekozen opleiding bij je past. Is dat inderdaad het geval, dan kun je in het tweede jaar vol energie verder omdat je weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. En valt de studie jou toch tegen, dan kun je zónder vertraging switchen naar een andere opleiding.  
 • Experts helpen je verder 
  Tijdens het brede eerste jaar krijg je een studiecoach toegewezen. Diegene luistert naar je, geeft tips en helpt je bijvoorbeeld aan extra begeleiding. Daarnaast geven professionals uit de praktijk inspirerende gastlessen, om jou nog meer inzicht te geven in het bedrijfsleven. 


Kortom, met het inspiratiejaar bij het Business & Administration College leg je op een plezierige en persoonlijke manier een stevige basis voor jouw toekomst. Meld je nu aan voor één van onze opleidingen in Amersfoort of Utrecht en maak je toekomst concreet!

~Mika - opleiding Business Administration & Control Specialist~
"Na het vmbo kon ik kiezen voor havo. Nog 2 jaar hele brede vakken krijgen zag ik niet zitten, dus koos ik bewust voor het mbo waar je direct beroepsgerichte vakken krijgt en datgene leert wat je leuk vindt. Heb je keuzeprofiel Economie maar weet je nog niet zo goed welke opleiding bij je past? Geen probleem! In het brede eerste jaar leer je over de opleiding die je hebt gekozen, maar ook de andere kanten van het bedrijfsleven. Hierdoor bevestig je je keuze. Of kun je, als je toch twijfelt, nog switchen zonder verlies van studiejaren."

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: