Versnellen: In 1 of 2 jaar je mbo opleiding op niveau 4

Sneller je diploma

Een niveau 4 opleiding duurt 3 jaar. Voor studenten met ambitie is het mogelijk om een aantal mbo-opleidingen in 1 of 2 jaar af te ronden. Deze versnelde opleidingen zijn opleidingen op maat. Na je aanmelding bepalen we wat het beste bij jou past. We kijken dan o.a. naar je vooropleiding, werkervaring, kennis en kwaliteiten. Kijk hier naar het actuele aanbod van opleidingen die je versneld kunt afronden.

"Deze opleiding heeft me echt goed gedaan!"

Yusef en Hamza hebben de havo diploma niet gehaald, maar wilden allebei wel graag naar het hbo. Door de opleiding HRM te versnellen, konden ze in één jaar hun mbo-opleiding af ronden.  

Hamza: "Het is best pittig om in tien maanden acht examens af te leggen. Samen met Yusef heb ik ’s avonds heel wat uurtjes in de bieb doorgebracht. Zo sleepten we elkaar er doorheen.
Maar het is ons gelukt om de opleiding HRM in één jaar af te ronden. Nu heb ik een diploma, maar vooral heel veel kennis opgedaan!" 

Yusef en Hamza, studenten B&A College
Yusef (l) en Hamza; studenten van de eenjarige HRM-opleiding

"Deze opleiding is een goede voorbereiding op het hbo"

Yusef: "Wiskunde was niet mijn sterkste vak, toen ik via via van het versnelde traject bij de opleiding HRM hoorde, zag ik een kans. Het mooie aan deze opleiding is dat je op het mbo al wordt voorbereid voor het hbo. Samen met mijn mentor ontwikkelde ik mijn persoonlijke vaardigheden. Veel docenten zijn nog jong en daarom is het makkelijk een gesprek op gelijkwaardig niveau te voeren."

Yusef en Hamza

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: