Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Business & Administration College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar @email

Afbeelding

Gids
19 mei 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Hoe de opleidingsvork bij B&A in de steel zit

ROC Midden Nederland beschikt met ruim 350 verschillende studies over een groot en breed opleidingsaanbod. Hier worden weleens veranderingen in doorgevoerd natuurlijk, zoals de namen van sommige opleidingen. Om te voorkomen dat je een bepaalde opleiding niet meer kunt vinden op onze website, zijn wij met plezier jouw gids.

Hierbij zetten we de onlangs gewijzigde opleidingsnamen bij het Business & Administration College overzichtelijk op een rij voor je.

De oude opleidingsnaam Eerste Verkoper heet nu: Retail Specialist.

Afbeelding

Gebouw Hogeschool Utrecht
13 mei 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Welzijn College

Samenwerking Hogeschool Utrecht

Bij ROC Midden Nederland is het onze drive om studenten succesvol te laten zijn. We werken daarvoor samen met partners in de regio aan onderwijs dat past bij de ontwikkelingen en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Eén van onze partners is Hogeschool Utrecht (HU).

We geloven in het versterken van de verbinding tussen mbo en hbo in onze regio. Daarom werken we intensief samen met de HU aan o.a. nieuwe associate degree (ad)-opleidingen in Amersfoort. 

Afbeelding

Studenten Veiligheid & Defensie College voor UNESCO
2 mei 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College

Leren over vrede en veiligheid tijdens de UNESCO-week

Als UNESCO-school willen we een steentje bijdragen aan de vrede en veiligheid van de wereld. Daarom waren er tijdens onze UNESCO-week op 12, 13 en 14 april diverse activiteiten om studenten te betrekken bij vraagstukken rondom thema's als mensenrechten, duurzaamheid en wereldburgerschap.

Afbeelding

Business Night
21 april 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Ondernemen = risico nemen

Onder de noemer Business Night is woensdagavond op het Business & Administration College een verkoopmarkt gehouden. 240 eerstejaars studenten van het brede basisjaar Business Sales & Finance kregen vanuit kleurrijke kraampjes de kans om de producten en diensten van hun mini-ondernemingen aan de man (en vrouw) te brengen. Van telefoonhoesjes, mutsen met ingebouwde lampjes en kaarsen als koopwaar, tot tuintegels reinigen en je sneakers laten schoonmaken; de keuze was reuze!

Afbeelding

International Business Studies Spanje studietrip
15 april 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Terugblik studenten International Business Studies op studietrip Spanje

Onze tweedejaars studenten International Business Studies vertrokken voor het eerst sinds de coronapandemie weer naar het buitenland. Vol enthousiasme verkenden zij de afgelopen twee weken Noord-Spanje: wijnproeven in Pamplona, samenwerken met Spaanse studenten, culturele verschillen en overeenkomsten ontdekken ... Onze studenten Marie-Louise en Babet kijken er met veel plezier op terug!

Afbeelding

Studenten Loket 1
30 maart 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Studenten pluizen pensioenthema’s uit

Studenten van het Business & Administration College bespraken afgelopen weken allerlei pensioenthema’s en deden daarmee een duit in het pensioenzakje. Onderwerp van gesprek was onder meer hoe mbo’ers beter betrokken kunnen worden en wat jongeren belangrijk vinden aan hun pensioen.

Afbeelding

Liebherr bij B&A
16 maart 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Belangrijk is: als je fouten maakt, kom er eerlijk voor uit. Zo ontwikkel je je’

Hoe kunnen we onze studenten zó opleiden dat zij vanaf schooldag één ervaren wat zij tegenkomen in de praktijk? Bij het B&A College in Amersfoort krijgen de studenten een gastles over het bedrijf Liebherr. Liebherr is een Duits familiebedrijf met een traditionele uitstraling. Ze willen graag jonge techneuten aantrekken en hun marketing afstemmen op deze doelgroep. Hiervoor gaan de studenten de komende acht weken scrummend aan de slag met een markt- en imago-onderzoek.

Afbeelding

Studenten B&A aan de slag met OchtendMensen
24 januari 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Kansengelijkheid voor jongeren

‘Uitwisseling van ervaringen staat voor mij in dit buddytraject centraal. Ik vind het heel verrijkend om het perspectief van de ander te leren kennen, en hoop dat dat voor mijn buddymaatje net zo geldt,’ aldus een van de OchtendMensen, het jong talentenplatform van TwynstraGudde. Hierbij maken junior-adviseurs van het adviesbureau maatschappelijke impact. Hoe ze dat doen?

Afbeelding

De Skillscoaches aan het werk
14 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Mijn drijfveer is het maximale uit mezelf halen’

ROC Midden Nederland bereidt studenten graag goed voor op het hbo. Daarom werkt ROC Midden Nederland samen met skillscoaches, studenten van de Hogeschool Utrecht, die mbo’ers coachen en voorlichting geven over het hbo. Hoe dat in zijn werk gaat, daarover vertellen de skillscoaches Roy en Abdel, studenten Sam en Luc en docente Sifrah Schipper tijdens de les Loopbaanleren en Burgerschap bij het B&A College op Campus Amersfoort. Sifrah trapt de les af: ‘Vandaag gaan jullie twee opleidingen benoemen die je aanspreken op het hbo.

Afbeelding

Loket 1 is open
11 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

B&A College Utrecht opent Loket 1 in winkelcentrum Kanaleneiland

In Winkelcentrum Nova in Kanaleneiland opende het Business & Administration College vorige week Loket 1. Bewoners uit de wijk kunnen hier terecht voor hulp en advies bij administratieve en juridische vragen. Een mooi initiatief dat levensecht leren onderstreept. Daarnaast dragen de studenten bij aan maatschappelijke thema’s binnen de wijk Kanaleneiland.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: