Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Business & Administration College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Sifrah en Hülya, onderwijsontwikkelaars en docenten bij B&A
10 december 2020
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

'De student wordt gezien, ontdekt eigen talent én heeft zelf sturing. Dát is waar we het voor doen’

Bij het ontwikkelen van maatwerk binnen de Business Support opleiding van het B&A College van ROC Midden Nederland zijn docenten en onderwijsontwikkelaars, Hülya Kulaksiz en Sifrah Schipper, betrokken. Vorig jaar hebben zij dit intensieve ontwikkeltraject overgenomen van twee collega’s. Doel was: het leveren van maatwerk. Het resultaat? ‘De student krijgt meer vrijheid: hij bepaalt zelf hoe lang hij aan een vak werkt en plant dat ook zelf in. In het ontwikkelproces hebben we de focus gelegd op wat de student in de praktijk tegenkomt. Daar sluiten we met dit maatwerk op aan.

Afbeelding

Aan de slag bij B&A
26 november 2020
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Soft skills zijn een must voor ondernemerschap’

Dat was één van de vele constructieve reacties op de co-creatie sessie die het B&A College dinsdag 24 november had georganiseerd met haar praktijkinstellingen. Die avond kwamen 12 praktijkinstellingen en organisaties gelieerd aan het B&A college digitaal samen met onderwijsontwikkelaars, docenten en management. Onderwerp van gesprek: de arbeidsmarktrelevante skills die de student nodig heeft. Centrale vraag: hoe kunnen we het onderwijs met die thema’s blijvend toekomstbestendig inrichten? Hoe gaan we daarin samenwerken?

Afbeelding

Kim Janssen
15 juli 2019
Business & Administration College
ROC Midden Nederland

"Persoonlijkheid is belangrijker dan opleidingsniveau”

"Ik kreeg masterclasses van Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma," vertelt de 17-jarige Kim, studente aan het Business & Administration College in Utrecht. "Ik mocht deelnemen omdat ik ambassadeur ben van de Young Ladies Business Academy. Van de 26 deelnemers kwamen maar drie studentes uit het mbo-onderwijs. Veel te weinig!"

Afbeelding

Tom aan het werk bij de Jumbo
3 juli 2019
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

“Alles wat ik nu leer kan ik straks meenemen naar het hbo”

Doe het maar na: een studie volgen, 5e worden bij het NK Office, werken bij de Jumbo en ook nog tijd vinden voor een extra vak Duits en het excellentieprogramma Power4Talent. Tom Koopman (17 jaar, eerstejaars Ondernemer Retail E-Business) doet het allemaal, want hij wil zich breed ontwikkelen.

Ondernemer Retail E-business

Afbeelding

Google Day start met presentatie over e-business
28 november 2018
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Certificaat Google als start voor online carrière

Honderd eerstejaars studenten van het B&A College zijn aan de slag gegaan in Google’s Digitale Werkplaats. Zo bereiden zij zich voor op de beroepen van de toekomst en ontwikkelen zij persoonlijke vaardigheden die nodig zijn in een wereld die steeds meer digitaal wordt.  

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Beauty College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Media, ICT & Design college
Sport College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

ROC Midden Nederland vindt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een mbo-opleiding te volgen, ongeacht de financiële situatie. Wij bieden al vele jaren hulp bij het financieel ondersteunen van studenten in aantoonbaar moeilijke omstandigheden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: