Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Business & Administration College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

10 Amersfoortse ondernemers, 12 pitches
12 mei 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

’10 ondernemers met 12 uitdagingen: studenten ROC Midden Nederland aan de slag voor Amersfoorts bedrijfsleven’

Wat doe je als tijdens Corona studenten nauwelijks stage kunnen lopen? Het Business & Administration College van ROC Midden Nederland ontwikkelde met samenwerkingspartner Projecthuizen.nl een alternatieve stageperiode. ‘We maken gezamenlijk, ROC en Projecthuizen, de verbinding met de Amersfoortse arbeidsmarkt en ontwikkelen zo de talenten van de student,’ aldus Sylvia Krebber.

Afbeelding

Dani Dunsbergen bij FinnWald
2 mei 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Ga ik gamen of ga ik mijn eigen bedrijf beginnen?’

Hoe bouw je binnen een jaar een bedrijf van niets naar succesvol? En dát terwijl je ‘gewoon’ naar school moet? ROC Midden Nederland student Dani Dunsbergen deed het. In zijn eerste jaar bij het Business & Administration College in Amersfoort zette hij zijn eigen bedrijf op: FinnWald, een bedrijf dat houtgestookte sauna’s en hottubs levert. ‘Van jongs af aan ben ik ondernemend geweest: ik ben begonnen met de verkoop van smoothies en later had ik een groothandel in houten pistooltjes.

Afbeelding

Prijsuitreiking Design Week Rabobank
19 april 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Dit idee past precies bij de toekomstvisie van de Rabobank’

‘De Uitstellers’ winnen publieks- en juryprijs Designweek 2021 

Afgelopen week bogen 130 studenten in 16 teams van het Business & Administration College van de Campus Amersfoort zich over de casus van de Rabobank: ‘Hoe ziet de virtuele Rabobank van de toekomst eruit?’ In teams hebben de studenten volgens de methodiek van Design Thinking aan deze casus gewerkt. Alle vier de finalisten pitchten afgelopen vrijdag hun idee voor de zevenkoppige jury die bestond uit afgevaardigden van de Rabobank en docenten van de opleiding B&A.

Afbeelding

130 studenten B&A in De Flint
13 april 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College
Media, ICT & Design college

De virtuele Rabobank? ‘De concrete ideeën van mbo-studenten zijn heel welkom!’

Vanochtend kwamen 130 studenten van het Business & Administration College van de Campus Amersfoort bijeen in De Flint in Amersfoort voor de kick-off van de projectweek Jong Ondernemen die het B&A College i.s.m. Co-lumbus voor eerstejaarsstudenten Business Sales & Finance organiseert. De studenten gaan in teams van zes personen deze week via de methodiek van Design Thinking werken aan een uitdagende casus van opdrachtgever Rabobank (Amersfoort Eemland): ‘Hoe ziet de virtuele Rabobank van de toekomst eruit?’

Afbeelding

Opleiden doen we samen met praktijkinstellingen en school
26 maart 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Wij doen mee, zodat de studenten met kennis en skills optimaal op het werkveld aansluiten’

Dat was de reactie van een van de samenwerkingspartners van het Business & Administration college van ROC Midden Nederland tijdens de co-creatie bijeenkomst in maart. Het B&A College maakt per 2022-2023 de overstap naar flexibel en modulair onderwijs. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het ontwerp van de verschillende opleidingen. ‘Dit doen we in co-creatie met onze strategische samenwerkingspartners, de praktijkinstellingen,’ aldus Onderwijsontwikkelaar Maurice Vliegen.

Afbeelding

Opleiden doen we samen met opleiden op maat
2 maart 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Behoefte aan frisse ideeën over vraagstukken in jouw organisatie?

Heeft jouw organisatie of onderneming een interessant vraagstuk waarbij een frisse, jonge, multidisciplinaire kijk van buitenaf door onze studenten wellicht kan helpen? Het Business & Administration College Amersfoort levert skills en know-how.

Afbeelding

Studenten ontwikkelen zich
26 januari 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘We moeten de student die tools aanreiken waarmee hij zelf zijn ontwikkelpad kan ontdekken’

B&A sprint 2021 in met haar praktijkinstellingen. Samen met haar strategische partners, de praktijkinstellingen, hebben docenten en onderwijsontwikkelaars begin januari gebrainstormd over het grofontwerp van het onderwijs. Voor de uitstroomrichtingen Marketing & Communicatie, Legal, Insurance en HR, Control, Business Support/Allround assistent vind je hieronder de terugkoppeling in quotes en via padlets.

Afbeelding

Het enthousiasme van de MBO-er
26 januari 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘De bereidheid om zaken aan te pakken, daar zit de kracht van de MBO-er’

Op maandag 4 en dinsdag 5 januari is het B&A collega constructief van start gegaan met haar praktijkinstellingen. Tijdens deze dagen is het grofontwerp van het nieuwe onderwijs voorgelegd aan onze samenwerkingspartners, de bedrijven en organisaties met wie we nauw samenwerken. Met de feedback werken het ontwikkelteam en de docenten toe naar het fijnontwerp: het onderwijs zoals het in 2022 gegeven gaat worden. Hieronder vind je de terugkoppeling van docenten Doret Merckens en Tiffany Andijk over de uitstroomrichting Junior Accountmanager.

Afbeelding

Kelly Augustijn, HR-manager bij Morgana
26 januari 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘De angst om te falen is bij studenten soms groter dan de wil om te winnen’

Kelly Augustijn, HR-manager bij Morgana, specialist in slaapoplossingen, nam deel aan de co-creatie bijeenkomst van het B&A college in Amersfoort, uitstroomrichting Financieel. ‘We zien dat het werk binnen het domein financieel erg aan verandering onderhevig is, wat impact heeft op het profiel van de ‘Administratief medewerker’. Daarnaast zijn wij met onze organisatie aan het opschalen en aan het kijken naar het automatiseren van onze financiële processen. De werkzaamheden verschuiven nu meer richting ‘business intelligence’: analyseren, interpreteren en communiceren over data.

Afbeelding

Jack Cleven, docent en onderwijsontwikkelaar bij Logistiek B&A
26 januari 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

‘Vanuit mijn jarenlange ervaring in de Logistiek laat ik studenten kennismaken met het vak’

Docent, ontwikkelaar en voormalig Manager/Directeur in de Logistiek, Jack Cleven, licht in dit interview de onderwijsvernieuwingen binnen uitstroomrichting Logistiek toe: ‘Nu komen we, school en praktijk, pas tijdens de stage erachter of een student geschikt is als bijvoorbeeld supervisor. Als de conclusie is dat hij geen skills heeft voor leidinggeven, dan is het niet meer mogelijk om van studierichting te veranderen, dan moet hij eerst de opleiding voltooien alvorens hij weer een andere richting op niveau 4 kan gaan volgen. Dit kan met modulair onderwijs voorkomen worden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: