“Alles wat ik nu leer kan ik straks meenemen naar het hbo”

Tom aan het werk bij de Jumbo

Doe het maar na: een studie volgen, 5e worden bij het NK Office, werken bij de Jumbo en ook nog tijd vinden voor een extra vak Duits en het excellentieprogramma Power4Talent. Tom Koopman (17 jaar, eerstejaars Ondernemer Retail E-Business) doet het allemaal, want hij wil zich breed ontwikkelen.

Ondernemer Retail E-business

"Ik leg nu de basis voor de rest van m’n carrière. En alles wat ik nu leer kan ik straks meenemen naar het hbo." De opleiding bevalt Tom uitstekend: "Het ondernemersplan is de rode draad, de kennis over financiën, rechten, logistiek en marketing sluiten daarop aan. Ik ben bezig met een plan om koffers te verhuren. Daarvoor heb ik trends opgezocht, een SWOT-analyse gemaakt en onderzoek gedaan. En een bedrijf bezocht. Zo krijgen we als student ook te zien wat er zich achter de schermen afspeelt, dat is echt vet."

Tom Koopman

Power4Talent
In het tweede jaar breidt Tom zijn kennis over online verder uit. "Bijvoorbeeld hoe je Google Analytics kunt inzetten. En ik probeer een stage te bemachtigen bij Microsoft. Door Power4Talent heb ik een paar ingangen, dus daar ga ik achteraan." Met Power4Talent heeft Tom ook contacten opgedaan bij andere organisaties, zoals het Ministerie van Defensie en De Nederlandse Bank. Bij die laatste speelden de studenten 'de inflatiegame' waarbij je als Europees land moest bepalen of de rente omhoog of omlaag moest. Ook de trainingen Agile & Lean en visueel presenteren stonden op het programma. 

Motivatie
En waar komt de benodigde motivatie vandaan? "Ik ben leergierig en houd van uitdagingen. Dat heb ik denk ik van m’n vader. Die is ondernemer en doet ook mega veel. Prima toch? Zo heb ik straks een voorsprong als ik de arbeidsmarkt op ga."

3 juli 2019
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: