B&A College Utrecht opent Loket 1 in winkelcentrum Kanaleneiland

Loket 1 is open

In Winkelcentrum Nova in Kanaleneiland opende het Business & Administration College vorige week Loket 1. Bewoners uit de wijk kunnen hier terecht voor hulp en advies bij administratieve en juridische vragen. Een mooi initiatief dat levensecht leren onderstreept. Daarnaast dragen de studenten bij aan maatschappelijke thema’s binnen de wijk Kanaleneiland.

Loket 1 is gehuisvest in Winkelcentrum Nova tegenover de HEMA. Drie dagen per week zijn bewoners uit de buurt welkom bij onze studenten voor gratis hulp bij administratieve of juridische vragen. Denk aan ondersteuning bij het invullen van formulieren, het aanvragen van een DigiD of hulp bij uitleg van een brief.

De mbo-studenten volgen de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener of Medewerker HRM. Zij worden door ‘skillscoaches’ uit het HBO gecoacht in hun praktijkvaardigheden. Een ‘win-win situatie’: de studenten ervaren hoe het is om met vraagstukken uit de praktijk aan de slag te gaan. En tegelijkertijd kunnen ze echt iets betekenen voor bewoners van Kanaleneiland. 

Interne opening
Loket 1 werd met een klein feestje intern geopend. Studenten, docenten, diverse collega’s van het B&A College en onze partner Academie van de Stad waren aanwezig. Docent Jaimy Hauth en Judith Werkman van Academie van de Stad gaven een kijkje in de totstandkoming van Loket 1. Daarna werd door alle aanwezigen fanatiek een quiz gespeeld over de wijk Kanaleneiland. 

Het loket is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 uur tot 13 uur.

11 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: