Certificaat Google als start voor online carrière

Google Day start met presentatie over e-business

Honderd eerstejaars studenten van het B&A College zijn aan de slag gegaan in Google’s Digitale Werkplaats. Zo bereiden zij zich voor op de beroepen van de toekomst en ontwikkelen zij persoonlijke vaardigheden die nodig zijn in een wereld die steeds meer digitaal wordt.  

Google’s certificaat 

De weg naar het certificaat begint met een real time trainingsdag van Google. Studenten loggen in op de Digitale Werkplaats, de online omgeving waar het leertraject van Google plaatsvindt. Daar duiken zij in de online zakenwereld in 4 verschillende sessies: online marketing, targeting en online adverteren, de principes van effectieve websites en het realiseren van e-commerce websites. In de weken daarna volgen de studenten online lessen en verdiepen zij zich verder in deze onderwerpen. Na het behalen van een aantal badges ontvangen de studenten het certificaat.  

Aantrekkelijke startkwalificatie 

Bedrijven geven aan dat het certificaat een zeer gewenste kwalificatie is voor het betreden van de zakelijke arbeidsmarkt. Studenten gaan tijdens de opleiding al in de praktijk werken. In het derde jaar lopen zij stage bij winkels met een online platform, waaronder bedrijven als Bol.com, Ikea of de Makro. 

Klaarstomen voor de toekomst 

De studenten zijn de aanstaande ondernemers in de retail- en e-business. Hun opleiding bij het Business & Administration College in Utrecht is in september gestart en duurt 3 jaar. Het grootste deel van hen volgt de opleiding Ondernemer Retail E-Business, een ander deel de opleiding Manager Retail. Werkgevers staan te springen om deze studenten. Het aantal mbo-vacatures is afgelopen jaar 20 procent toegenomen. De meeste mbo’ers zijn nodig in de sectoren Gastvrijheid, Retail en Zorg, zo vermeldt de website van het UWV

28 november 2018
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: