‘Dit idee past precies bij de toekomstvisie van de Rabobank’

Prijsuitreiking Design Week Rabobank

‘De Uitstellers’ winnen publieks- en juryprijs Designweek 2021 

Afgelopen week bogen 130 studenten in 16 teams van het Business & Administration College van de Campus Amersfoort zich over de casus van de Rabobank: ‘Hoe ziet de virtuele Rabobank van de toekomst eruit?’ In teams hebben de studenten volgens de methodiek van Design Thinking aan deze casus gewerkt. Alle vier de finalisten pitchten afgelopen vrijdag hun idee voor de zevenkoppige jury die bestond uit afgevaardigden van de Rabobank en docenten van de opleiding B&A.

Maatschappelijke impact
Team geel, met de veelzeggende naam ‘De uitstellers’ wint zowel de jury- als de publieksprijs van de Designweek voor hun ontwerp ‘junior app’. Juryvoorzitter en collegedirecteur Campus Amersfoort Rene Gelens roemt het toekomstige ontwerp en vindt het goed passen bij de toekomstvisie van de Rabobank om voor alle klanten, dus ook jonge kinderen, zichtbaar en betrokken te zijn. Michel Hardeman, Rabobank: ‘Ik ben blij verrast met de energie, de ontwikkeling deze week en de mooie pitches. Met de vakleden van de jury hebben we gekeken naar: de maatschappelijke impact die jullie erin verwerkt hebben, de aansluiting bij de doelgroep én de goede opbouw van de presentatie. We brengen jullie graag in contact met onze IT- en marketingafdeling, zodat we jullie ideeën hierin verder kunnen meenemen.’

Toekomstvisie Rabobank
Het winnende team ‘De Uitstellers’ bestaat uit drie jongens die een app bedachten voor jonge kinderen. Vakjuryvoorzitter Rene Gelens vertelt: ‘De pitch had een goede opbouw en daarnaast past het idee om jonge kinderen vroeg te betrekken, goed bij de toekomstvisie van de Rabobank.’ Thijs, een van de drie winnaars: ‘We hebben dit niet verwacht’, zegt hij lachend. Met een fles alcoholvrije champagne, een bidon van de Rabobank, een boek over Jong Ondernemen en een kadobon van bol.com, gaat zijn weekend goed van start. 

Succes
Deze projectweek is georganiseerd door het B&A College Amersfoort in samenwerking met Jong Ondernemen en Co-lumbus. ROC Midden Nederland draagt bij aan het succes van de regio Midden Nederland. Daarvoor sturen we op actueel en relevant onderwijs. Door midden in de samenleving te staan, in verbinding met bedrijven en instellingen om ons heen en in verbinding met elkaar. Doelen zijn studentsucces, arbeidsmarktsucces en organisatiesucces. Samen maken we het.

Future Skills
Ook de strategie van de Campus Amersfoort van ROC Midden Nederland is daarop gericht. Alle colleges op de Campus onderscheiden zich bovendien door aandacht voor digitalisering en future skills, zoals multidisciplinair samenwerken. Via het Campus Connect Center werken we daarbij aan het versterken van de relatie met externe partners in de regio Amersfoort, zoals Rabobank Amersfoort Eemland. Tijdens deze Design week werken de studenten aan de hand van vaste stappen, zoals Inleven, Definiëren en Ideeënvorming, Prototypes uit die ze vervolgens testen. Vrijdag zal onder leiding van een vakjury het winnende team bekend worden gemaakt.

Persoonlijk
Studenten op de Campus volgen hun opleiding bij kleinschalige mbo-colleges waar ze veel persoonlijke aandacht krijgen, zoals het B&A College. Bijzonder bij B&A is de brede basis van de opleiding Business, Sales & Finance (BSF). Studenten BSF starten met een breed, gemeenschappelijk eerste jaar en kunnen daarna hun specifieke opleiding bepalen. Zo zitten ze helemaal op hun plek. En dit geeft ook een mooie basis om door te studeren op het hbo.

E-business
Belangrijke thema’s bij het B&A College zijn ondernemerschap en e-business. Doordat studenten ondernemende competenties aanleren (zoals creativiteit en bereidheid risico’s te nemen) stijgt hun zelfvertrouwen, benutten ze kansen en wordt hun oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen versterkt. Dit maakt dat ze een streepje voor hebben op de arbeidsmarkt.

Meer weten?
Deze elementen komen mooi samen in de projectweek Jong Ondernemen. Wil je meer weten over het project en welke oplossingen de studenten aandragen voor de Rabobank? Volg dan de projectwebsite. 45 Studenten Mediaredactie van het Media, ICT & Design College van ROC Midden Nederland brengen hier het plezier van studenten, wat ze ervan vinden én de memorabele onderdelen van deze week in beeld.

19 april 2021
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: