Financieel directeur ROC Midden Nederland inspireert studenten tijdens collegetour

Financieel directeur ROC Midden Nederland tijdens collegetour

Tijdens een inspirerende ochtend deelde Marco Pater, Directeur Finance, Planning & Control van ROC Midden Nederland, in het kader van de Business College Tour zijn verhaal met de studenten van het Business & Administration College. Het werd een boeiende reis door zijn leven en carrière, waarbij Pater openhartig sprak over financiën en leiderschap.

Pater nam de studenten woensdag 15 november in een sessie van een uur mee langs de hoogte- en dieptepunten, van zijn schooltijd tot aan zijn huidige positie. Hij legde uit dat zijn schooltijd een cruciaal moment was, waarin hij zichzelf herkende in de uitdagingen van die tijd. Een hoogtepunt was het gesprek over financiën. Pater nam de tijd om te praten over zijn begroting van 200 miljoen euro, groei in zijn carrière en de impact van zijn werk. "Het draait niet alleen om cijfers; het gaat om mensen en gelukkig zijn in het  werk dat je doet," benadrukte hij.

De studenten luisterden aandachtig en waren nieuwsgierig naar zijn dagelijkse routine en de taken als Financieel Directeur. Pater deelde zijn ervaringen en legde uit dat het vinden van balans tussen uitdagingen en voldoening essentieel is. Ook zijn rol als leidinggevende kwam aan bod. Pater deelde hoe hij mensen aanstuurt en lichtte de menselijke kant van zijn positie toe. Uiteindelijk verlieten de studenten deze collegetour niet alleen met financiële inzichten, maar ook met een dosis inspiratie voor hun eigen carrière. 

Het Business & Administration College organiseert op regelmatige basis een Business College Tour om studenten te inspireren. 

17 november 2023
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: