Kansengelijkheid voor jongeren

Studenten B&A aan de slag met OchtendMensen

‘Uitwisseling van ervaringen staat voor mij in dit buddytraject centraal. Ik vind het heel verrijkend om het perspectief van de ander te leren kennen, en hoop dat dat voor mijn buddymaatje net zo geldt,’ aldus een van de OchtendMensen, het jong talentenplatform van TwynstraGudde. Hierbij maken junior-adviseurs van het adviesbureau maatschappelijke impact. Hoe ze dat doen?

'De trainees en startende professionals bij TwijnstraGudde volgen, net als de studenten aan ROC Midden Nederland, een opleiding. De insteek van dit buddytraject met de studenten van ROC is dat we bezig gaan met: wat zijn jouw talenten? Wat vind je leuk om te doen? We zijn daarin wederkerig en willen dat het voor beide partijen waardevol is. En dat verrijkt.'

Met het thema ‘kansengelijkheid voor jongeren’ zijn tien adviseurs voor acht maanden gekoppeld aan een klas van tien studenten die net aan hun stage begonnen zijn. Gedurende deze periode trekken de duo’s met elkaar op en ontmoeten elkaar op de stageplek en op het kantoor van TwynstraGudde, de thuisbasis van OchtendMensen. De studenten en adviseurs gaan met elkaar in gesprek over drijfveren, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is een uitwisseling van ervaringen en elkaar leren kennen en begrijpen.

Bij de start is op feestelijke wijze het buddyproject afgetrapt. De OchtendMensen zijn door de studenten op ROC Midden Nederland warm ontvangen met zelfgemaakte hapjes. De studenten en de OchtendMensen kijken ontzettend uit naar het vervolg!

Meer weten over wat de impact van het project is op de studenten en de Ochtendmensen? Volg onze community op LinkedIn. Het buddytraject is in november gestart op de campus in Amersfoort van ROC Midden Nederland. Binnenkort lees je hier meer over het vervolg. 

Bron: OchtendMensen

24 januari 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: