"Persoonlijkheid is belangrijker dan opleidingsniveau”

Kim Janssen

"Ik kreeg masterclasses van Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma," vertelt de 17-jarige Kim, studente aan het Business & Administration College in Utrecht. "Ik mocht deelnemen omdat ik ambassadeur ben van de Young Ladies Business Academy. Van de 26 deelnemers kwamen maar drie studentes uit het mbo-onderwijs. Veel te weinig!"

Kim komt over als een rustig type. Maar haar duidelijke mening en keuze voor de opleiding International Business Studies in Utrecht verraden al snel dat ze zeer uitgesproken en ondernemend is. "Omdat ik vreemde talen leuk vind wilde ik tweetalig onderwijs volgen. Vanuit Venlo was de opleiding in Utrecht het dichtstbij. Dat betekent dat ik sinds m’n 15e al veel aan het reizen ben. Zo kan ik lekker veel studeren in de trein, haha!"   

Het mbo bevalt haar goed, de opleiding is super. "We zijn nu aan het oefenen met het opzetten van een eigen bedrijf: research doen, businessplan maken, informeren bij de Kamer van Koophandel. Alles." De docenten en studenten kennen elkaar en die sfeer past goed bij Kim. "De beeldvorming van het mbo is veel te negatief. Je moet mensen op de eerste plaats beoordelen op de persoon die ze zijn, niet op het opleidingsniveau. Maar ik merk wel dat ik leren leuk vind, dus ik ga na het mbo nog wel even door met studeren!"

Kim is Uitblinker van het Business & Administration College in Utrecht en maakte tijdens het Uitblinkersgala in de stadsschouwburg kans om als Student van het Jaar te worden gekozen en ROC Midden Nederland landelijk te vertegenwoordigen.  

15 juli 2019
Business & Administration College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: