Studenten pluizen pensioenthema’s uit

Studenten Loket 1

Studenten van het Business & Administration College bespraken afgelopen weken allerlei pensioenthema’s en deden daarmee een duit in het pensioenzakje. Onderwerp van gesprek was onder meer hoe mbo’ers beter betrokken kunnen worden en wat jongeren belangrijk vinden aan hun pensioen.

‘De studenten gaven ons mooie voorbeelden van hoe we nog beter de verbinding met jongeren kunnen maken rondom pensioen, bijvoorbeeld door het actueler te maken voor jongeren zelf’, laat Justine Feitsma, penningmeester van het PensioenLab en voorzitter van CNV Jongeren, weten. Deze stichting heeft als doel de belangen van jongeren in de pensioendiscussie te behartigen, waarop dit traject met mbo’ers tot stand is gekomen. 

Jip-en-janneketaal
Deelnemende studenten aan dit traject zijn studenten van ROC Midden Nederland. In samenwerking met stichting Academie van de Stad runnen zij een paar uur per week een wijkloket in Utrecht: Loket 1. Hier ondersteunen zij buurtbewoners met juridische, financiële en administratieve vragen. En inmiddels dus ook met pensioenkwesties.

Met behulp van een pensioenpot vol chocolademunten brainstormden de studenten drie weken lang over het pensioen en jongeren. Om tot concrete adviezen te komen kreeg de groep in meerdere bijeenkomsten uitleg over hoe de pensioenwereld werkt en wat de uitdagingen daarin zijn. Met als voornaamste vraag: hoe kunnen jonge mbo’ers beter betrokken worden in de pensioensector? ‘Zorg dat je gastlessen geeft die ook echt interessant zijn, gegeven door jonge mensen en in jip-en-janneketaal’, tipt één van de deelnemende studenten.

Tijdens de jaarafsluiting van Stichting PensioenLab op dinsdag 17 mei presenteren de studenten van het Business & Administration College hun adviezen aan een grote groep professionals uit de pensioenwereld.

30 maart 2022
ROC Midden Nederland
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: