Succesvol groeikansendebat SNS bank bij het Business & Administration College

Daan Huisman (directeur) in gesprek met Andrew Makkinga tijdens het SNS groeikansendebat

Ook SNS bank vindt dat iedereen recht heeft op een kans zijn dromen waar te maken. De bank wilde weten hoe vooral jongvolwassenen geholpen kunnen worden hun dromen waar te maken. Daarom organiseerde SNS op 28 november een groeikansendebat waar jongvolwassenen van universiteiten, hbo én ons eigen ROC Midden Nederland om tafel gingen met vertegenwoordigers van de overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Om uiteindelijk te kunnen zorgen dat jongeren meer toegang tot financiële kennis krijgen, hun bijdrage aan de samenleving meer waardering krijgt en voorkomen kan worden dat ze niet ten onder gaan aan (financiële) prestatiedruk.

Dit superinitiatief vond plaats bij het Business & Administration College. Collegedirecteur Daan Huisman mocht de bijeenkomst openen met dagvoorzitter Andrew Makkinga. Na een kort muzikaal intermezzo van Benjamin Fro, was er een gesprek met SNS directeur Angela Eijlander, Laurens Dassen (Tweede Kamer-lid/fractievoorzitter Volt) en Gianni Zuiverloon (oud-profvoetballer die zich inzet voor geestelijke gezondheid bij tieners en (jong)volwassenen).

Daarna was het tijd om aan tafel met de jongeren te gaan! In de eerste ronde ging het gesprek over 3 thema’s: gelijke toegang tot financiële kennis, rechtvaardige waardering en financiële prestatiedruk. Na het vaststellen van deze problemen, was er een tweede ronde waarin gezamenlijk naar oplossingen gezocht werd, waar direct ook een actieagenda aan werd gehangen. Na een gezamenlijke afronding en wrap-up door Benjamin Fro, was het tijd voor een drankje bij de Koffiemaatjes.

"Ik wilde meedoen aan dit debat, omdat wij ons als jongvolwassenen moeten laten horen over de worstelingen die wij hebben als student zijnde. Wij zitten met dilemma’s die je niet gemakkelijk kunt uitleggen aan iemand die een ander kader heeft", vertelde student International Business Amnider Singh.  "Maar het feit dat jong en oud bij elkaar aan dezelfde tafel hebben kunnen zitten, waarbij iedereen gehoord werd: dit is iets dat mij zeker een goed gevoel geeft over onze toekomst".

De opdrachtgever vanuit SNS was ook zeer te spreken over de organisatie, die in handen was van het Eventory-team BAC, en kijkt terug op een geslaagde middag. Naast bovengenoemde kopstukken waren er vertegenwoordigers van o.a. MindUs, FNV Young, CDJA, CNV jongeren, CPB, Jonge Socialisten, Institute for Positive Health, Jeugdeducatiefonds, Represent Jezelf, VSBfonds, Young on Board, Vereniging Hogescholen, Cultureel Planbureau en meer.

29 november 2022
Business & Administration College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: