Tientallen stages gevonden tijdens stage- en banenmarkt

Stand UWV tijdens stage- en banenmarkt Business & Administration College

Vanmiddag opende de stage- en banenmarkt 'First Dates' bij het Business & Administration College van ROC Midden Nederland. Maar liefst dertig organisaties presenteerden zich aan de studenten en – voor het eerst – ook aan de inwoners van Utrecht. 

Jurly Pocornie, directeur van het college: ‘Als mbo-school zijn we er niet alleen voor jongeren die van het voortgezet onderwijs komen. Steeds meer speelt een leven lang ontwikkelen en arbeidsmarktperspectief een rol bij het ontwikkelen en aanbieden van opleidingen. Wij zijn ons bewust van wat we kunnen betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, herintreders, mensen die een nieuwe uitdaging zoeken maar onvoldoende vakkennis hebben en mensen die willen doorgroeien binnen hun functie of bedrijf. Door initiatieven als de stage- en banenmarkt hopen wij omwonenden dichter bij werkgevers uit de regio te kunnen brengen.”

Laagdrempelig contact met werkgevers

Voor studenten kan het best spannend zijn om op zoek te gaan naar een stage of bijbaan. De stage- en banenmarkt verlaagt de drempel voor het leggen van het eerste contact en biedt de kans om te oefenen met solliciteren en netwerken. Bovendien konden zij van enkele organisaties ook gastlessen krijgen. “Een uitgelezen kans om je bedrijf in beeld te brengen bij studenten en ze te enthousiasmeren voor jouw bedrijfstak,” vertelt Roos Schreuder, Campus recruiter van AS Watson Benelux (koepelorganisatie van o.a. Kruidvat en Trekpleister). “Het is belangrijk om samen te werken met het onderwijs aan dit soort initiatieven. Zo houd je feeling met de interesses en ontwikkelingen van de hedendaagse student. De laagdrempeligheid waarmee we tijdens deze stage- en banenmarkt het gesprek aan konden gaan met toekomstige stagiairs of werknemers, past bovendien heel goed bij ons.”

Nieuwe editie banenmarkt

Met enkele tientallen matches tussen bedrijven en bezoekers, kunnen we deze markt een succes noemen. Aldus Pocornie: “Het is zeker voor herhaling vatbaar. Er komt snel een nieuwe versie."

Student ontvangt prijs tijdens stage- en banenmarkt
Organisatie Talb overhandigt met directeur Jurly Pocornie een prijs uit aan een student, die zij tijdens een gastles gewonnen had.

Met dank aan alle vertegenwoordigde organisaties: KommaGo, Maxaro, De Zorgaccountants, We Fashion, Marshoek B.V., Dotslash Utrecht, Verduurzamers.nu, GGD Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Westcon/Comster, CROP, The Solutionz Group, BLOKKER, Welbewust Psycholoog, Convins, ISERO, ROK Groep, Actief Werkt, UWV, Divisie Uitkeren, BCN BV, Escape, Trendpeople, DKV Legal B.V., Outsmart International, Nabij wonen, Arthur & Willemijn, Spotta, Tabs, Boni, AS Watson

11 maart 2024
Business & Administration College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: