Allround Assistant Business Services - bol

  • Niveau 3
  • BOL

Wat doe je in dit beroep?

In de zakelijke dienstverlening ben jij als allround assistant business services (voorheen business support) de duizendpoot.

Je doet vooral uitvoerend werk en ondersteunt collega's van marketing, human resources, juridische zaken, administratie, logistiek of de communicatie. Hierdoor ben je van alle markten thuis. Je werkt bij verschillende bedrijven, gemeentes of verenigingen, dus een flexibele instelling komt goed van pas.

Je start deze opleiding met een breed eerste jaar. Hierdoor kun je al vroeg tijdens je opleiding kennismaking met de verschillende disciplines binnen het bedrijfsleven.

Is deze mbo-opleiding iets voor mij?

Een goeie allround assistant business services is ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig, integer en proactief. Haal je plezier uit het helpen van collega's en klanten en ben je een echte aanpakker? Dan is deze opleiding vast iets voor jou.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 3

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25723 Allround Assistant Business Services

Wat leer je?

Omdat je bij veel verschillende projecten kan worden ingezet, heb je een brede basiskennis nodig. Bijvoorbeeld over bedrijfsprocessen en wet- en regelgeving. Je krijgt daarom les in marketing, communicatie, administratie, human resource, logistiek en financiën.

Je leert klantgericht werken, goed communiceren, je werk plannen en organiseren. Ook leer je projectmatig werken en hoe je omgaat met (grote hoeveelheden) informatie.

Tijdens de hele opleiding is het ontwikkelen van jouw ict-skills een belangrijk onderdeel. Je leert niet alleen Word en Excel toe te passen, maar ook andere applicaties als One Note, Sharepoint en Forms.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Allround Assistant Business Services start met een breed eerste jaar. Je krijgt interessante theorie en besteedt veel tijd aan communicatie en ict. Je krijgt echte opdrachten uit het werkveld. Zo leer je de theorie direct toe te passen in de praktijk en test je meteen je eigen vaardigheden. 

Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, sport en leren, loopbaan en burgerschap.

Dit ga je leren

Klantgerichtheid

Professioneel communiceren

Samenwerken

Werken met Office 365

Stage

Tijdens de opleiding werken we samen met het bedrijfsleven. Je krijgt kleine opdrachten die op school of direct bij het bedrijf worden uitgevoerd. De opleiding is concreet en sluit hierdoor goed aan op jouw toekomstige baan.

Praktijk vinden wij erg belangrijk. Naast praktijklessen loop je daarom een lange periode stage. Zo kun je alles wat je op school hebt geleerd, toepassen in de praktijk.

Wij helpen je met het vinden van een inspirerende stageplaats. In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider je op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het gaat op stage.

Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als allround assistant business services bij bedrijven, gemeentes of instellingen.

Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Deze kun je dan in 2 jaar afronden. Denk daarbij aan de opleidingen Office & Management Support Specialist of Marketing & Communication Specialist.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: