Allround Assistent Business Services

  • Niveau 3
  • BOL

Wat doe je als allround assistent business services? [voorheen business support]

In de zakelijke dienstverlening ben jij de duizendpoot. Je doet vooral uitvoerend werk en ondersteunt collega's van marketing, human resources, juridische zaken, administratie, logistiek of de communicatie. Hierdoor ben je van alle markten thuis! Je werkt bij verschillende bedrijven, gemeentes of verenigingen. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance.

Is deze mbo-opleiding iets voor mij?

Een goeie allround assistent business services (voorheen business support) is ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig, integer en proactief. Wil je je collega's en klanten helpen en ben je een echte aanpakker? Dan is deze opleiding vast iets voor jou! 

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 3

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

  • 25723 Allround Assistent Business Services

Wat leer je?

Omdat je bij veel verschillende projecten ingezet kan worden, krijg je een brede basiskennis aangereikt zoals van bedrijfsprocessen en wet- en regelgeving. Je krijgt dan ook les in marketing, communicatie, administratie, human resource, logistiek en financiën.
Daarmee leer je klantgericht werken, goed communiceren, werk plannen en organiseren. Ook leer je projectmatig werken en om te gaan met (grote hoeveelheden) informatie. Tijdens de hele opleiding is het ontwikkelen van jouw ict-skills een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Je leert niet alleen Word en Excel toe te passen, maar ook andere applicaties, zoals One Note, Sharepoint en Forms.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het eerste jaar van de opleiding Allround Assistent Business Services start je in het basisjaar van Business, Sales & Finance (niveau 4). Je krijgt interessante theorie en besteedt veel tijd aan communicatie en ICT. Je krijgt echte opdrachten uit het werkveld. Zo leer je de theorie direct toe te passen in de praktijk en test je meteen je eigen skills. 

Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, sport en Leren, Loopbaan en Burgerschap.

Deze skills ga je leren

Klantgericht

Professioneel communiceren

Samenwerken

Werken met Office 365

Stage

Tijdens de opleiding werken we nauw samen met het bedrijfsleven. Je krijgt kleine opdrachten die op school of direct bij het bedrijf uitgevoerd worden. De opleiding sluit hierdoor goed aan op jouw toekomstige baan.
Praktijk vinden wij erg belangrijk. Naast praktijklessen loop je daarom een lange periode stage. Zo kan je alles wat je op school geleerd hebt in de praktijk toepassen.
Wij helpen je met het vinden van een stageplaats. In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider je op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het gaat op stage.

Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als Allround Assistent Business Services bij bedrijven, gemeentes of instellingen.
Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Deze kun je dan in twee jaar afronden. Denk daarbij aan de opleiding Office & Management Support Specialist of Marketing & Communication Specialist. Werken kan natuurlijk ook!

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: