Assistent Verkoop (bol, mbo)

  • Niveau Entreeopleiding
  • BOL

Deze is er ook als:

Wat doe je in dit beroep?

Als assistent verkoop werk je in een winkel. Je ontvangt elke dag de nieuwe producten en zorgt dat ze op de juiste plek liggen. Je houdt de voorraad bij en vindt het leuk om klanten met vragen te helpen. Ook houd je de winkel schoon.

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om in een winkel te werken en met mensen om te gaan. Je werkt graag met je handen en voert opdrachten netjes uit. Spreek dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Vragen tijdens de zomer

Vragen tijdens de zomer?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25257 Entree (Assistent Verkoop / Retail)

Wat leer je?

Je leert helpen bij de ontvangst en opslag van spullen in het magazijn. En hoe je producten handig en mooi neerzet in de winkel. Ook leer je meehelpen met de verkoop in de winkel.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm. Je krijgt les in een kleine klas en is er extra aandacht voor de Nederlandse taal, omdat dit een geïntegreerd traject is.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een supermarkt, bouwmarkt of kledingwinkel. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je opleiding

Na een jaar studeer je af en kun je aan de slag in een winkel. Of je leert verder, bijvoorbeeld voor Verkoper op niveau 2. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma
  2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Taalbarrière

Spreek je de Nederlandse taal nog niet goed? Dan helpen we je daar graag bij. Tijdens deze opleiding leer je namelijk niet alleen een vak, maar krijg je ook lessen Nederlandse taal. Na een jaar heb je een mbo-diploma en ken je voldoende Nederlands om je werk goed te doen. Vanaf taalniveau A1 mag je instromen. Je kunt je voor een geïntegreerd traject niet zelf inschrijven. Bel voor meer informatie eerst naar mevrouw Jetske van Woerden via het telefoonnummer 06 - 13 41 16 81.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: