Assistent Verkoop (bol, mbo)

  • Entreeopleiding
  • BOL

Deze is er ook als:

Wat doe je als assistent verkoop?

Als assistent verkoop werk je in een winkel. Dat kan een kledingwinkel zijn, maar ook een supermarkt of drogist. Je ontvangt de nieuwe producten en zorgt dat ze op de juiste plek in de winkel liggen. Je vindt het leuk om klantvriendelijk te zijn. Als een klant een vraag heeft, ga je graag samen op zoek naar het antwoord. Ook houd je de winkel schoon en opgeruimd.

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om in een winkel te werken en met mensen om te gaan. Je werkt graag met je handen en voert opdrachten netjes uit. Je vindt het leuk dat het werk steeds iets anders is. De ene keer werk je in het magazijn en pak je dozen uit, de andere keer help je een klant. 

Dit is een Entree Opleiding, speciaal voor leerlingen die moeilijk kunnen leren. Je hebt bijvoorbeeld het praktijkonderwijs afgemaakt of het leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) van het vmbo gevolgd.

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

  • 25257 Entree (Assistent Verkoop / Retail)

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding in Utrecht?

Je leert wat je moet doen als spullen worden bezorgd. Je weet straks hoe de opslag in het magazijn gaat. Je leert ook hoe je producten handig en mooi neerzet in de winkel. Ook help je mee met de verkoop in de winkel. In een jaar tijd leer jij alles wat nodig is om een goede assistent-verkoop te worden. Zo kun jij zeker je diploma halen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm. Je krijgt les in een kleine klas en is er extra aandacht voor de Nederlandse taal, omdat dit een geïntegreerd traject is.

Deze skills ga je leren

Klanten helpen

In een winkel werken

De Nederlandse taal

Veilig werken

Met een computer werken

Magazijn onderhouden

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een supermarkt, bouwmarkt of kledingwinkel. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je opleiding

Na een jaar studeer je af en kun je aan de slag in een winkel. Of je leert verder, bijvoorbeeld voor Verkoper op niveau 2. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma
  2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Taalbarrière

Spreek je de Nederlandse taal nog niet goed? Dan helpen we je graag. Tijdens deze opleiding leer je namelijk niet alleen om een assistent verkoop te worden. Je krijgt ook lessen Nederlandse taal. Na een jaar heb je een mbo-diploma en ken je voldoende Nederlands om je werk goed te doen.

Vanaf taalniveau A1 mag je instromen. Je kunt je voor een geïntegreerd traject niet zelf inschrijven. Bel voor meer informatie eerst naar Jetske van Woerden via het telefoonnummer 06 - 13411681.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: