Assistent Verkoop / Retail - bol

  • Entreeopleiding
  • BOL

Deze is er ook als:

Wat doe je in dit beroep?

Als assistent verkoop/retail werk je in een winkel. Dat kan een kledingwinkel zijn, maar ook een supermarkt of drogist. Je ontvangt de nieuwe producten en zorgt dat ze op de juiste plek in de winkel liggen.

Je vindt het leuk om klantvriendelijk te zijn. Als een klant een vraag heeft, ga je graag samen op zoek naar het antwoord. Ook hou je de winkel schoon en opgeruimd.

Is dit iets voor mij?

Lijkt het je leuk om in een winkel te werken en met collega’s en klanten om te gaan? Werk je graag met je handen en werk je netjes? Vind je het leuk om heel afwisselend werk te doen? Dan is de entreeopleiding Assistent Verkoop/Retail echt iets voor jou.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25748 Assistent Verkoop/Retail

Wat leer je op deze entreeopleiding?

Als assistent verkoop/retail leer je wat je moet doen als spullen worden bezorgd. Je weet straks hoe de opslag in het magazijn gaat. Ook leer je hoe je producten handig en mooi neerzet in de winkel.

Je helpt verder mee met de verkoop in de winkel en leert hoe je klanten goed kunt helpen. In een jaar tijd leer jij alles wat nodig is om een goede assistent verkoop te worden.

Hoe ziet de opleiding Assistent Verkoop/Retail eruit?

Je krijgt veel praktijkopdrachten en lessen die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Je leert omgaan met klanten en samenwerken met collega’s. Daarnaast krijg je ook vakken als burgerschap, rekenen, professionele vorming en Nederlands.

Dit ga je leren

Klanten helpen

In een winkel werken

Nederlandse taal

Veilig werken

Met een computer werken

Magazijn onderhouden

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en tijdens de stagedagen in de winkel. Je loopt twee dagen per week stage, vanaf periode 2. Bij jouw stagebedrijf krijg je begeleiding van een stagebegeleider en ook jouw stagedocent komt regelmatig kijken.

De school zorgt voor een erkend leerbedrijf. Veel bedrijven willen jou graag als stagiair. Er is dus altijd wel een leuke stageplek voor je.

Na je opleiding

Na één jaar ben je klaar met de mbo-opleiding en kun je gaan werken. Je kunt er ook voor kiezen om een opleiding op niveau 2 te gaan doen. Een opleiding die heel goed aansluit op de opleiding Assistent Verkoop/Retail, is de opleiding Servicemedewerker of Retail Medewerker (alleen in bbl-variant).

Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma
  2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Taalbarrière

Spreek je de Nederlandse taal nog niet goed? Dan helpen we je graag. Tijdens deze opleiding leer je namelijk niet alleen om een assistent verkoop te worden. Je krijgt ook extra lessen Nederlandse taal.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: