Bedrijfsadministrateur (bol, mbo)

  • Niveau 4
  • BOL
  • Starten februari 2022
  • Versnellen tijdens je opleiding

Deze opleiding is er ook als: 

Wat doe je als bedrijfsadministrateur?

Let op: deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen ook in februari 2022.

Als je op de financiële administratie van een organisatie werkt, houd je bij hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel er wordt uitgegeven. Belangrijk werk dus. Zie jij dat het niet goed gaat omdat er bijvoorbeeld teveel kosten zijn? Dan trek je aan de bel.

 

Is dit iets voor mij?

Als je op de administratie werkt, moet je netjes en geordend werken. Dat vind jij leuk. Per ongeluk ergens een nulletje te veel of te weinig zetten, zal jou niet snel gebeuren. Je blijft altijd vriendelijk, ook als er problemen zijn bij de administratie en jij dat moet melden. Kun jij je in deze omschrijving vinden, dan is de opleiding Bedrijfsadministrateur vast iets voor jou.

Open week december

Aanmelden open week december

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Duur

2-3 jaar / Versnellen tijdens je opleiding

Start

  • Februari 2022
  • Eind augustus 2022

Crebonummer en naam

25138 Bedrijfsadministrateur

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?

Je leert hoe je de administratie bij een bedrijf doet, dus: periodeafsluitingen maken, dagboeken bijhouden en debiteuren- en crediteurenbeheer uitvoeren. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance. Je kunt deze opleiding ook versneld doen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je start de opleiding Bedrijfsadministrateur met de brede basisfase ‘Business, Sales en Finance’. Hierin krijg je de kans van alle andere Business, Sales en Finance-opleidingen te proeven. Merk je dat je niet op de goede plek zit? Dan is switchen van opleiding nog mogelijk. Kijk voor meer informatie over dit brede basisjaar bij de opleiding Business, Sales & Finance.

Tijdens je opleiding leer je hoe je de financiële positie van een bedrijf bewaakt. Ook krijg je een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.
 

Deze skills ga je leren

Boekhouding

Debiteurenbeheer

Crediteurenbeheer

Gestructureerd werken

Professioneel communiceren

Praktijkervaring

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij de administratie van een organisatie of bij een (salaris)administratie- of accountantskantoor. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijkexamens. Je loopt elk leerjaar stage.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als bedrijfsadministrateur en kun je aan de slag op de administratie van een bedrijf of instelling. Of je studeert verder, binnen mbo of je gaat naar het hbo. Denk aan Finance & Control, Accountancy of Finance, Tax and Advice. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4


Voor het succesvol doorlopen van deze opleiding adviseren we je om economie in je vakkenpakket te hebben.

In Amersfoort kun je jezelf tijdens het eerste half jaar bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover worden dan met je studentcoach aanvullende afspraken gemaakt.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra examen PDB

Naast het reguliere diploma kun je extra lessen volgen om je Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) te halen. Dat doen wij in samenwerking met de Nederlandse Associatie voor Examinering.

De theorie voor dit examen zit voor een deel al in de reguliere lesstof. Het examen wordt apart door de Associatie afgenomen. Met het behalen van het PDB heb jij een waardevol extra diploma naast het mbo-diploma! Voor de extra lessen, studiemateriaal en examen worden geen kosten in rekening gebracht. Alleen studenten die extra gemotiveerd zijn en die voor een aantal vakken boven een bepaald gemiddelde hebben gescoord, komen hiervoor in aanmerking.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: