Bedrijfsadministrateur (mhbo - bol, mbo)

  • MHBO (Niveau 4)
  • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je als bedrijfsadministrateur?

Als je op de financiële administratie van een organisatie werkt, houd je bij hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel er wordt uitgegeven. Belangrijk werk dus. Zie jij dat het niet goed gaat omdat er bijvoorbeeld teveel kosten zijn? Dan trek je aan de bel.

Is deze versnelde mbo-opleiding in Utrecht iets voor mij?

Als je op de administratie werkt, moet je netjes en geordend werken. Dat vind jij leuk. Per ongeluk ergens een nulletje te veel of te weinig zetten, zal jou niet snel gebeuren. Je blijft altijd vriendelijk, ook als er problemen zijn bij de administratie en jij dat moet melden. Wil je ook nog graag sneller door de opleiding heen dan gemiddeld? Dan is deze opleiding in Utrecht vast iets voor jou.

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (Niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

  • 25138 Bedrijfsadministrateur

Wat leer je tijdens deze versnelde mbo-opleiding?

Je leert hoe je de administratie bij een bedrijf doet, dus: periodeafsluitingen maken, dagboeken bijhouden en debiteuren- en crediteurenbeheer uitvoeren. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance

Hoe ziet deze versnelde mbo-opleiding eruit?

Versneld studeren betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en dat de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij 'Vooropleiding'. 

Tijdens je opleiding leer je hoe je de financiële positie van een bedrijf bewaakt. Je krijgt vakken die te maken hebben met het beroep, zoals crediteuren- en debiteurenadministratie, wet- en regelgeving, dossiers bijhouden en jaarrekeningen maken. Ook krijg je een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Deze skills ga je leren

Boekhouding

Gestructureerd werken

Crediteurenbeheer

Debiteurenbeheer

Professioneel communiceren

Praktijkervaring

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij de administratie van een organisatie. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijkexamens. Je loopt elk leerjaar stage.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als bedrijfsadministrateur en kun je aan de slag op de administratie van een bedrijf of instelling. Of je studeert verder, binnen mbo of je gaat naar het hbo. Denk aan Finance & Control, Accountancy of Finance, Tax and Advice. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

  • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels en Nederlands en economie en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
  • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
  • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
  • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

In verband met het Corona-virus:
Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is het niet mogelijk deze test op school te maken. Vandaar dat je de test online thuis kan maken. Deelname aan de test is verplicht. Je ontvangt hiervoor, per mail, een inloglink. Hou hiervoor ook de spambox van je mailadres in de gaten. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra examen PDB

Naast het reguliere diploma kun je extra lessen volgen om je Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) te halen. Dat doen wij in samenwerking met de Nederlandse Associatie voor Examinering.

De theorie voor dit examen zit voor een deel al in de reguliere lesstof. Het examen wordt apart door de Associatie afgenomen. Met het behalen van het PDB heb jij een waardevol extra diploma naast het mbo-diploma! Voor de extra lessen, studiemateriaal en examen worden geen kosten in rekening gebracht. Alleen studenten die extra gemotiveerd zijn en die voor een aantal vakken boven een bepaald gemiddelde hebben gescoord, komen hiervoor in aanmerking.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: