Business Administration & Control Specialist - bol

 • Niveau 4
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Opleiding tot business administration & control specialist

Tijdens de opleiding Business Administration & Control Specialist leer je alles over de financiën van een bedrijf en hoe je ermee om moet gaan. Je leert de basis van bedrijfseconomie, boekhouden, rapportages maken over resultaten en het beheer van activa en schulden van een organisatie, inclusief belastingaangiften. 

Is Business Administration & Control Specialist iets voor jou?

De opleiding Business Administration & Control Specialist past bij je als je: 

 • Van cijfers houdt.
 • Iemand bent die snel ziet wanneer iets niet klopt.
 • Nauwkeurig en georganiseerd bent. 
 • Het interessant vindt om financiële gegevens vast te leggen en overzichten te creëren.
 • Graag zelfstandig werkt en ook samenwerken met collega's belangrijk vindt. 

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.449,-

Crebonummer en naam

 • 25725 Business Administration & Control Specialist

Het werk van een business administration & control specialist

Als business administration & control specialist ben jij de financiële held binnen bedrijven. Wat betekent dat eigenlijk? Je bent de persoon die bijhoudt hoeveel geld er binnen komt, waar het naartoe gaat, en je zorgt ervoor dat alles in balans is. Als er iets niet klopt, ben jij degene die aan de bel trekt. Je analyseert bedrijfsprocessen en stelt rapporten op over de resultaten. Klinkt best belangrijk, toch?

Inhoud van de opleiding

Je begint met een basis waarin je kennis opdoet van de financiële wereld en andere dienstverlenende richtingen. Dit helpt je ook ontdekken of de gekozen opleiding bij je past. Als je voor Business Administration & Control Specialist gaat, verdiep je je in bedrijfseconomie en administratie.

Tijdens de opleiding werk je met boeiende thema's die je voorbereiden op je toekomstige beroep en waarbinnen je diverse aspecten van het vak verkent. Je gaat niet alleen droge stof stampen, je past alles toe. Soms doe je dat alleen en soms werk je samen met medestudenten.

Je gaat aan de slag met:

 • debiteuren- en crediteurenbeheer
 • financiële informatieverstrekking
 • analyseren van data
 • belastingaangiftes
 • periodeafsluiting
 • verbetervoorstellen
 • het werken met systemen.

Geen saaie theorie, maar leren door te doen. Dat maakt het leuker! 
Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, sport en leren, loopbaan & wereldburgerschap.

Dit ga je leren

Nauwkeurig werken

Werken met Office 365

Financieel inzicht

Analyseren

Stage

Stages zijn van onschatbare waarde voor je opleiding. We stellen dan ook hoge eisen aan je stagebedrijf. Tijdens je stage doe je praktijkexamens en pas je op de werkvloer toe wat je op school leert.

 • In het eerste jaar doe je een oriënterende stage.
 • In het tweede en derde leerjaar doe je een verdiepende stage gericht op jouw toekomstig beroep. School en stage sluiten naadloos op elkaar aan.

Wat kun je na de opleiding Business Administration & Control Specialist?

Aan het werk
Na 3 jaar studeer je af en heb je een waardevol mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kan je aan het werk gaan, bijvoorbeeld als assistent controller of bedrijfsadministrateur.

Verder leren op het hbo
Ga je verder studeren, dan kan je kiezen voor hbo-opleidingen zoals Bedrijfseconomie, Finance & Control en Accountancy op je wachten. 
We garanderen een soepele overgang naar het hbo door nauw samen te werken met Hogeschool Utrecht voor logische hbo-vervolgopleidingen, zowel Associate Degree als Bacheloropleidingen. Je toekomst begint hier!

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Heb je een diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg (Handel en Administratie), dan is het handig als je Economie in je vakkenpakket hebt.

Versnellen in Amersfoort
In Amersfoort is het mogelijk deze opleiding versneld te volgen. In het eerste halfjaar kun je bewijzen dat je versneld kunt studeren. Het docententeam beslist op basis van je studieprestaties, aanwezigheid, studievaardigheden en motivatie of je in aanmerking komt voor versnelling. Als dat het geval is, maak je met je studentcoach aanvullende afspraken.

Mhbo in Utrecht
In Utrecht bieden we een verkorte opleiding aan. Hiervoor is een ingangstoets vereist. Deze verkorte opleiding is geschikt voor studenten die al zeker weten dat ze in een financieel beroep willen werken en die over de juiste werkhouding en motivatie beschikken.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1449,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Ambitie

Wij zijn niet zomaar een financiële mbo-opleiding zijn; we streven ernaar de beste te worden. We doen dit door theorie en praktijk voortdurend te combineren in beroepsthema's en stages. We luisteren naar feedback van bedrijven, studenten en oud-studenten om onze opleidingen continu te verbeteren.

Alumni (vereniging van ex-studenten)

Afgestudeerden van deze opleiding vormen een actieve alumni-groep op LinkedIn. Dit betekent dat je tijdens je opleiding al aan je netwerk kunt bouwen. Jaarlijks komen alumni bijeen om ervaringen te delen, kennis uit te wisselen en banen te bespreken.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: