Business Administration & Control Specialist - bol

  • Niveau 4
  • BOL
  • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je in dit beroep?

Als business administration & control specialist werk je op de financiële administratie van een bedrijf of organisatie. Je houdt bij hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel er wordt uitgegeven en checkt of dit allemaal klopt. Belangrijk werk dus. Zie jij dat het niet goed gaat, omdat er bijvoorbeeld teveel kosten zijn? Dan trek je aan de bel bij het management. Je analyseert processen en rapporteert over resultaten.

Is dit iets voor mij?

Vind jij het leuk om te werken met cijfers? Ben je kritisch en zie je snel of iets afwijkt? Als business administration & control specialist ben je nauwkeurig en georganiseerd. Een nulletje te veel of te weinig zetten, zal jou niet snel gebeuren. Je houdt ervan om steeds efficiënter en nauwkeuriger alle financiële gegevens vast te leggen en overzicht te creëren.

Je werkt graag zelfstandig en achter de computer en je vindt het ook belangrijk om samen te werken met collega’s. Kun jij je hierin vinden? Dan is deze mbo-opleiding wat voor jou.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25725 Business Administration & Control Specialist

Wat leer je op deze opleiding?

Tijdens de opleiding Business Administration & Control Specialist (voorheen Junior Assistent-Accountant of Bedrijfsadministrateur) leer je alle financiële stromen van een bedrijf kennen en verbeteren. Je leert basisvaardigheden als het financieel afsluiten van een periode, het bijhouden van inkoop, verkoop, bank- en kasstukken en het beheren van de debiteuren en crediteuren van een bedrijf.

Je leert welke regels hierbij van belang zijn. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is het vastleggen en analyseren van financiële gegevens en vooruitkijken naar de toekomst. Op basis daarvan geef jij jouw professionele advies aan het management.

Hoe ziet deze mbo-opleiding eruit?

Je start deze opleiding in een breed eerste jaar. Je leert dan de verschillende afdelingen van een bedrijf kennen en ontdekt of je voor de juiste specialistische opleiding hebt gekozen. Vanaf het tweede jaar ga je verder vakinhoudelijk verdiepen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding werk je met beroepsthema's die je voorbereiden op je toekomstige beroep en waarbinnen je werkt aan verschillende aspecten.

In Utrecht zijn dit: beroepsgerichte projecten, bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, fiscale economie, financiële rekenvaardigheden en ICT.

In Amersfoort ga je aan de slag met: debiteuren en crediteuren beheer, financiële informatieverstrekking, data-analyse, belastingaangifte, periodeafsluiten, verbetervoorstellen, werken met systemen.

Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, sport en leren, loopbaan & burgerschap.

Dit ga je leren

Nauwkeurig werken

Werken met Office 365

Financieel inzicht

Analyseren

Stage lopen

Tijdens je stage leer je de inhoud toe te passen in de praktijk. Wij helpen je met het vinden van een stage.

In het brede eerste jaar doe je een oriënterende stage. Bijvoorbeeld als business administration & control specialist. In het tweede en/of derde leerjaar loop je een langere stage bij een bedrijf dat bij jou past.

Na je opleiding

Na 3 jaar studeer je af als business administration & control specialist. Je hebt dan een waardevol niveau 4 mbo-diploma op zak. Daarmee kun je door naar het hbo; Bedrijfseconomie, Finance & Control en Accountancy zijn veelgekozen vervolgopleidingen. Maar werken kan natuurlijk ook.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Heb je een diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg (Handel en Administratie), dan is het handig als je Economie in je vakkenpakket hebt.

Versnellen
In Amersfoort is het mogelijk deze opleiding versneld te volgen. Tijdens het eerste half jaar kun je jezelf bewijzen en aantonen dat je het aankunt om te versnellen. Op basis van jouw studiepunten, presentie, studievaardigheden en motivatie beslist het docententeam eind januari/begin februari of je in aanmerking komt voor versnelling. Als je mag versnellen, dan maak je met je studentcoach aanvullende afspraken.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: