Business Administration & Control Specialist - mhbo

  • Mhbo (niveau 4)
  • BOL

Opleiding tot business administration & control specialist

Tijdens de opleiding Business Administration & Control Specialist leer je alles over financiële gebeurtenissen in een bedrijf en hoe je ermee om moet gaan. Je leert de basis van bedrijfseconomie, boekhouden, rapportages maken over resultaten en het beheer van activa en schulden van een organisatie, inclusief belastingaangiften.

We gaan dit leren aan de hand van praktische thema's. Je gaat niet alleen droge stof stampen, maar je past alles toe. Soms doe je dat alleen en soms werk je samen met medestudenten.

Is Business Administration & Control Specialist iets voor jou?

De opleiding Business Administration & Control Specialist past bij je als je: 

  • Je van cijfers houdt.
  • Iemand bent die snel ziet wanneer iets niet klopt.
  • Je nauwkeurig en georganiseerd bent. 
  • Je het interessant vindt om financiële gegevens vast te leggen en overzichten te creëren.
  • Je graag zelfstandig werkt, maar ook samenwerken met collega's belangrijk vindt. 

Er gelden extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn, lees je bij 'Vooropleiding'.

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Mhbo (niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25725 Business Administration & Control Specialist

Het werk van een business administration & control specialist

Als business administration & control Specialist ben jij de financiële held binnen bedrijven. Wat betekent dat eigenlijk? Je bent de persoon die bijhoudt hoeveel geld erin komt, waar het naartoe gaat, en zorgt ervoor dat alles in balans is. Als er iets niet klopt, ben jij degene die aan de bel trekt. Je analyseert bedrijfsprocessen en stelt rapporten op over de resultaten. Klinkt best belangrijk, toch?

Inhoud van de opleiding Business Administration & Control Specialist

Deze mhbo-opleiding is speciaal voor jongeren zoals jij, die weten wat ze willen! Je krijgt dezelfde leerstof als de driejarige opleiding, maar je doet er slechts twee jaar over.

Als je in Amersfoort begint start je met een basisdeel waarin je je verdiept in je eigen gekozen richting en ook kennismaakt met andere dienstverlenende richtingen. Door meer thema’s naast elkaar te doen kun je in 2 jaar je diploma halen.

In Utrecht voegen we de stof van drie jaar samen tot twee intensieve jaren.

Tijdens de opleiding werk je met boeiende thema's die je voorbereiden op je toekomstige beroep en waarbinnen je diverse aspecten van het vak verkent.

Je gaat aan de slag met:

  • debiteuren- en crediteurenbeheer,
  • financiële informatieverstrekking,
  • analyseren van data,
  • belastingaangiftes,
  • periodeafsluiting,
  • verbetervoorstellen
  • en het werken met systemen.

Geen saaie theorie, maar leren door te doen. Dat maakt het leuker!

Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap. Daarnaast ga je een aantal keuzedelen doen.

Dit ga je leren

Nauwkeurig werken

Financieel inzicht

Analyseren

Professioneel communiceren

Stage

Stages zijn van onschatbare waarde voor je opleiding. We stellen dan ook hoge eisen aan je stagebedrijf. Tijdens je stage doe je praktijkexamens en pas je op de werkvloer toe wat je op school leert. School en stage sluiten naadloos op elkaar aan.

Wat kun je na de opleiding Business Administration & Control Specialist

Aan het werk
Na 2 jaar studeer je af als Business Administration & Control Specialist met een waardevol niveau 4 mbo-diploma. Je kunt dan meteen aan het werk gaan, bijvoorbeeld als assistent controller of bedrijfsadministrateur.

Verder leren op het hbo
Je kunt ook verder leren en kiezen voor een hbo-opleiding zoals Bedrijfseconomie, Finance & Control of Accountancy. 
We garanderen een soepele overgang naar het hbo door nauw samen te werken met Hogeschool Utrecht voor logische vervolgopleidingen, zowel Associate Degree als Bacheloropleidingen. Je toekomst begint hier!

Vooropleiding

Je voldoet aan één van onderstaande eisen:

  • Diploma vmbo-tl of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor rekenen, Engels, Nederlands en economie en geen onvoldoendes op de eindlijst voor deze vakken of
  • Diploma op mbo-niveau 3 of
  • Minimaal overgangsbewijs van havo 4 naar 5 of
  • Minimaal overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Daarnaast maak je de online Talentscan. Het resultaat van deze capaciteitentest moet bevestigen dat de opleiding bij jou past. 
Uiterlijk 1 juli moet je de definitieve cijferlijst van je opleiding kunnen aanleveren. Op dat moment moet je dus voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om te mogen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Ambitie

Wij zijn niet zomaar een financiële mbo-opleiding: we streven ernaar de beste te worden. We doen dit door theorie en praktijk voortdurend te combineren in beroepsthema's en stages. We luisteren naar feedback van bedrijven, studenten en oud-studenten om onze opleidingen continu te verbeteren.

Alumni (vereniging van ex-studenten)

Afgestudeerden van deze opleiding vormen een actieve alumni-groep op LinkedIn. Dit betekent dat je tijdens je opleiding al aan je netwerk kunt bouwen. Jaarlijks komen alumni bijeen om ervaringen te delen, kennis uit te wisselen en banen te bespreken.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: