Business Support (bol, mbo)

  • Niveau 3
  • BOL

Wat ga je doen in dit beroep?

In de zakelijke dienstverlening ben jij de duizendpoot. Je ondersteunt de professionals in de richting marketing, HR, administratie, logistiek en financiën. Hierdoor ben je van alle markten thuis! Je werkt bij bedrijven, instellingen of gemeentes. Je doet vooral uitvoerend werk en ondersteunt collega's binnen de organisatie. Je kunt ook werken bij virtuele organisaties. Hierbij werk je thuis en overleg je via internet met collega's. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance.

Is dit iets voor mij?

De perfecte Business Supporter is sociaal vaardig, kan goed samenwerken en werkt klantgericht. Je vindt het leuk om dingen te organiseren en je kan makkelijk overzicht houden. Ben je ondernemend, servicegericht, nieuwsgierig, integer en proactief? Wil je collega's en klanten ontzorgen en ben je een aanpakker? Dan is de Business Support opleiding iets voor jou!

Vragen tijdens de zomer

Vragen tijdens de zomer?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 3

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

26019 Business Support

Wat leer je?

Omdat je bij veel verschillende processen ingezet kan worden, moet je overal iets van weten, zoals van bedrijfsprocessen en werk- en regelgeving. Je krijgt dan ook les in marketing, communicatie, administratie, human resource, logistiek en financiën.

Daarmee leer je klantgericht werken, goed communiceren, werk plannen en organiseren. Ook leer je projectmatig werken en om te gaan met (grote hoeveelheden) informatie. 
Tijdens de hele opleiding is het ontwikkelen van jouw ict-skills een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Je leert niet alleen Word en Excel toe te passen, maar ook andere applicaties, zoals One Note, Sharepoint en Forms. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het eerste jaar van de opleiding Business Support valt samen met het basisjaar van Business, Sales & Finance (niveau 4). Je krijgt interessante theorie en besteedt veel tijd aan Nederlands, communicatie en ICT. Je krijgt echte opdrachten uit het werkveld. Zo leer je de theorie direct toe te passen in de praktijk en test je meteen je eigen skills. In het eerste jaar loop je ook al stage. In het 2e jaar loop je 3 dagen per week stage.

Na afronding van deze brede niveau 3 opleiding kun je binnen het Business & Administration College doorstromen naar een niveau 4 opleiding. Deze kun je dan in twee jaar afronden. Denk hierbij aan Junior Account Manager (sales), Junior Accountant (finance), Marketing & Communicatie, Ondernemer Retail E-Business (Utrecht) of Logistiek (Amersfoort). Presteer je tijdens het eerste jaar al bovengemiddeld, dan kun je direct door in een niveau 4 opleiding van de richting Business, Sales & Finance.

Stage

Tijdens de opleiding werken we nauw samen met het bedrijfsleven. Je krijgt kleine opdrachten die op school of direct bij het bedrijf uitgevoerd worden. De opleiding sluit hierdoor goed aan op jouw toekomstige baan.

Praktijk vinden wij erg belangrijk. Naast praktijklessen loop je daarom een lange periode stage. Zo kan je alles wat je op school geleerd hebt in de praktijk toepassen.
Wij helpen je met het vinden van een stageplaats. In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider je op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het gaat op stage.

Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als allround Business Support bij bedrijven, gemeentes of instellingen. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Denk daarbij aan de opleiding Managementassistent of Marketing & Business Events.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: