International Business Studies: tweetalig onderwijs - bol

 • Niveau 4
 • BOL

De opleiding International Business Studies

Op de tweetalige mbo-opleiding International Business Studies leer je alles wat nodig is voor een goede start in het (internationale) bedrijfsleven. Zo leer je wat er komt kijken bij het handelen met internationale zakenpartners. Je ontdekt hoe een bedrijf wordt gerund en leert goed en zakelijk Engels te spreken. Dit doe je door een deel van de lessen in het Engels te volgen en een deel in het Nederlands.

Is deze tweetalige mbo-opleiding iets voor mij?

Jij droomt van een internationale carrière! Je bent goed in Engels en werkt graag met mensen uit verschillende landen. Tijdens de opleiding werk je aan echte opdrachten uit de praktijk en loop je stages in binnen- en buitenland. Bij je afstuderen krijg je twee diploma’s: een Nederlands mbo-diploma Junior Accountmanager en het certificaat voor European Business Behaviour and Democracy (EBBD).

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

2-3 jaar

Start

 • Augustus 2024
 • Amersfoort
 • Utrecht

Lesgeld

€ 1.449,-

Crebonummer en naam

 • 25877 Junior Accountmanager

Het werk

Je bent in ieder geval actief op het gebied van business met een internationaal tintje. De mbo-opleiding International Business Studies is een mooie opstap naar het werken op de salesafdeling van een bedrijf of naar een inspirerende carrière in het buitenland.

Inhoud van de opleiding International Business Studies

Start je de opleiding in Amersfoort, dan maak je in het eerste halfjaar kennis met verschillende richtingen binnen economie en ondernemen. In het tweede halfjaar ga je je verder verdiepen in het vakgebied accountmanagement. In Utrecht start je direct met de opleiding. 

Je volgt beroepsgerichte vakken, algemene vakken en je gaat op stage in het buitenland. Daarnaast volg je een aantal keuzedelen. Met deze opleiding op zak ben je optimaal voorbereid voor een (internationale) carrière in het bedrijfsleven of voor een vervolgopleiding.  
 
Excellentieprogramma  
Wil je nóg meer bereiken naast je studie, kies dan voor één van de excellentieprogramma's. Specialiseer je bijvoorbeeld in Microsoft Office. Of volg het programma Power4Talent, waarbij communicatieprofessionals en netwerkexperts jou persoonlijk coachen.

Dit ga je leren

Engels spreken en schrijven

Professioneel communiceren

Praktijkervaring (stage)

In een team werken

Business & economie

Accountmanagement

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf in Nederland én in het buitenland (dit kan alleen in leerjaar 3).
Zowel in Utrecht als Amersfoort loop je een half jaar stage in leerjaar 1 van deze opleiding. In Amersfoort krijg je in leerjaar 2 ook wekelijks les naast je stage. Voor een stage binnen de Europese Unie kun je via school een Erasmus of Leonardo da Vinci-beurs aanvragen.

Wat kun je na de opleiding International Business Studies?

Aan het werk
Na 3 jaar studeer je af en kun je aan de slag bij (internationale) bedrijven of organisaties. De mbo-opleiding International Business Studies is een mooie opstap naar het werken op de salesafdeling van een bedrijf met veel buitenlandse contacten of naar een inspirerende carrière in het buitenland.

Verder leren
Je kan gaan studeren op het hbo. 

Wat jouw vervolgstap ook wordt, met een sterke beheersing van de Engelse taal bouw jij straks verder aan jouw toekomst. 

Vooropleiding

Je kunt je voor deze opleiding aanmelden als je voldoet aan één van de onderstaande vooropleidingseisen en de extra voorwaarden:

 • Diploma vmbo: kader, gemengde of theoretische leerweg of
 • Diploma mbo niveau 3 of 4 of 
 • Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.
 • Je hebt minimaal een 7 voor Engels op je diploma (of overgangsbewijs bij havo of vwo). 
 • Kom je uit een andere vmbo-sector dan Economie, dan is het handig als je wiskunde of economie in je pakket hebt. 

Na de aanmelding bekijken we samen met jou of deze opleiding goed bij jou past. Na een positieve beoordeling op het kennismakingsgesprek en een positieve uitslag van de Talentscan kun je worden toegelaten. 

Meelopen

Wil je de opleiding ervaren en sfeer proeven? Kom dan een dagje meelopen. Je kunt hiervoor een afspraak maken op een dag die jou het best uitkomt. Neem daarvoor contact op met:

Utrecht: Mark van Oosten
@email of 06-42563204

Amersfoort: Sarah Al-Kasid
@email of 06-34363470

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1449,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Aanvullende kosten EBBD-programma:  
Leerjaar 1: €75,- voor een 1-daagse buitenlandse excursie.  
Leerjaar 2: €650,- voor een meerdaagse buitenlandse studiereis.   
Leerjaar 3: Stage in het buitenland. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van de duur van je verblijf, het land waar je naartoe gaat en een eventuele stagevergoeding. 

De aanschaf van een notebook/laptop en het MS-Office pakket in het eerste jaar is verplicht. Op basis van je inschrijving bij ROC Midden Nederland kun je via SLIM tegen aantrekkelijk prijzen een laptop en software kopen, maar dat is niet verplicht. Voor andere leermiddelen in leerjaar 1 als boeken en readers komt er ongeveer €400,- bij. Veel boeken worden ook in de hogere leerjaren gebruikt waardoor de kosten dan lager zijn. Als je besluit in leerjaar 3 mee te doen aan het externe examen Cambridge English, dan komt er nog ongeveer €250,- bij.

Cambridge English

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: