Junior Accountmanager - bol

 • Niveau 4
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Deze opleiding is er ook als:

Opleiding tot junior accountmanager

Tijdens de opleiding Junior Accountmanager leer je onder andere verkooptechnieken die je kunt toepassen tijdens verkoopgesprekken met klanten. Om dit gesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je informatie kunt verzamelen over producten, klanten en de markt. Je leert hoe je offertes maakt zodat je klanten een goed aanbod kunt doen. Hebben klanten je product gekocht, dan komt de kennis die je hebt opgedaan over het onderhouden van relaties je zeker goed van pas.

Is de mbo-opleiding Junior Accountmanager iets voor jou?

De opleiding Junior Accountmanager past bij jou als je:

 • Van uitdaging en afwisseling houdt.
 • Graag in een team werkt en het leuk vindt om met mensen om te gaan.
 • Sterk bent in plannen en organiseren.
 • Het leuk zou vinden om een product of dienst aan bedrijven te verkopen.

Kies je opleiding

Kies je opleiding

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

2-3 jaar / Versnellen tijdens je opleiding

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.419,-

Crebonummer en naam

 • 25877 Junior Accountmanager - Business, Sales & Finance

Het werk als junior accountmanager

Als junior accountmanager onderhoudt je contact met klanten (accounts). Jij weet welke producten of diensten goed bij een klant passen. Je doet voorstellen (offertes) aan klanten en onderhandelt met ze. Ook hou je goed in de gaten of de klant tevreden is. Samen met je collega's zorg je ervoor dat jullie bedrijf succesvol is. 

Inhoud van de opleiding Junior Accountmanager

In het eerste halfjaar van je opleiding maak je - naast je eigen opleiding - ook kennis met andere richtingen binnen economie en ondernemen. In het tweede halfjaar ga je je verder verdiepen in het vakgebied accountmanagement. Zo kun je goed kijken wat bij je past. En als je er na het eerste halfjaar achter komt dat je toch een andere opleiding wil doen, kan dat zonder vertraging.

Beroepsthema's
Tijdens de opleiding werk je aan beroepsthema's die je voorbereiden op je toekomstige beroep. Je leert dan o.a.: 

 • Sales
 • Accountmanagement
 • Marketing
 • Marktonderzoek
 • Relatiebeheer
 • Commerciële calculatie

Daarnaast krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en leren, loopbaan, wereldburgerschap en sport. Je kiest ook nog een aantal keuzedelen.

Voor vragen over de opleiding, kun je contact opnemen met:

 • M. Daemen - @email (Amersfoort)
 • Everdine van de Kieft - @email (Utrecht)

Dit ga je leren

Verkooptechnieken

Samenwerken

Relaties onderhouden

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Offertes maken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en het leuke is dat je dat gaat toepassen tijdens je stages. Je doet dan werkervaring op bij een bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een inspirerende stage die bij jou past.

Junior Accountmanager is een vak dat je vooral in de praktijk leert. In Amersfoort loop je meerdere keren stage tijdens je opleiding. In Utrecht loop je alleen in het derde leerjaar een half jaar stage. Dit kan ook een stage in het buitenland zijn. Stage lopen doe je bij een erkend leerbedrijf.

Wat kun je na de opleiding Junior Accountmanager?

Aan het werk
Na 3 jaar studeer je af als Junior Accountmanager en kun je aan de slag bij een bedrijf. 

Verder leren
Je kunt verder leren op het hbo. Hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn Ondernemerschap & Retail Management, Commerciële Economie of de Associate Degree Sales & Accountmanagement. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Versnellen
Kies je voor de opleiding in Amersfoort, dan kun je jezelf tijdens het eerste half jaar bewijzen en aantonen dat je de opleiding sneller kunt ronden. Je bespreekt dit met je studentcoach.

Mhbo
In Utrecht kan je, als je aan de extra voorwaarden voldoet, kiezen voor de tweejarige mhbo-opleiding Junior Accountmanager. Lees hier welke toelatingsvoorwaarden daarvoor gelden of neem per e-mail contact op met Everdine van de Kieft - @email.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1419,-.

Begin juli informeren we je over de boeken, leermiddelen en laptop die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Loopbaanbegeleiding

We vinden het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij jou past en dat jij je diploma haalt. Tijdens deze opleiding besteden we daarom veel aandacht aan loopbaanbegeleiding. Na driekwart jaar ontvang je van de opleiding een studieadvies.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: