Junior Accountmanager (bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je in dit beroep?

Als junior accountmanager ben jij degene die contact onderhoudt met klanten (accounts). Je gaat vaak op bezoek bij klanten en hebt telefonisch contact. Zo kom je erachter welke producten of diensten goed bij een klant passen. Je doet voorstellen (offertes) aan klanten en onderhandelt met ze. Je houdt goed in de gaten of de klant tevreden is. Je werkt ook veel samen met de mensen binnen je eigen bedrijf. Samen zorgen jullie ervoor dat jullie bedrijf succesvol is. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance.

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om iets te verkopen aan bedrijven en houdt van uitdaging en afwisseling. Ook kun je goed met mensen omgaan en werk je graag in een team. Spreekt dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Duur

2-3 jaar / Versnellen tijdens je opleiding

Start

Eind augustus 2021

Crebonummer en naam

25132 Junior Accountmanager

Wat leer je?

We leren je onder andere de producten of diensten van jouw organisatie te presenteren en te verkopen. Je leert onder andere hoe je verkoopgesprekken voert en hoe je succesvolle verkoopvoorstellen (offertes) maakt. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je start deze opleiding de brede basisfase van Business, Sales & Finance. Hierin krijg je de kans van alle opleidingen te proeven die deel uitmaken van dit brede basisjaar. Merk je tijdens deze fase van de opleiding dat je niet op de goede plek zit? Dan is switchen van opleiding nog mogelijk zonder tijdsverlies. Na de basisfase maak je namelijk pas een definitieve keuze voor een richting en verdiep je je in alles waar je als Junior Accountmanager mee te maken krijgt. 

Tijdens de opleiding Junior Accountmanager krijg je onder andere de vakken: Sales, Accountmanagement, Marketing, Marktonderzoek, Relatiebeheer en Commerciële calculatie. Daarnaast krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Leren, Loopbaan, Burgerschap en Sport. Tijdens de opleiding krijg je ook nog keuzedelen waaruit je kunt kiezen. 

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Junior accountmanager is een vak dat je vooral in de praktijk leert. Daarom loop je ook meerdere keren stage tijdens je opleiding.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als junior accountmanager en kun je aan de slag bij een bedrijf. Of je gaat naar het hbo. Opleidingen die goed aansluiten zijn Commerciële Economie, Communicatie en Small Business & Retail Management. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

In Amersfoort kun je jezelf tijdens het eerste half jaar bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover worden dan met je studentcoach aanvullende afspraken gemaakt.

In Utrecht betekent versnellen dat je meteen de diepte van dit vakgebied in gaat. Je doorloopt dan niet het brede basisjaar van Business Sales & Finance maar begint meteen met de versnelde opleiding

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.202,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De kosten voor leermiddelen zoals boeken en licenties komen op ongeveer €600,-. Veel boeken worden ook in de hogere leerjaren gebruikt, waardoor de kosten dan lager zijn. 

Loopbaanbegeleiding

We vinden het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij jou past en dat jij je diploma haalt. We besteden tijdens deze opleiding daarom veel aandacht aan loopbaanbegeleiding. Na driekwart jaar ontvang je van de opleiding een studieadvies. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: