Junior Accountmanager (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je als junior accountmanager?

Als junior accountmanager ben jij degene die contact onderhoudt met klanten (accounts). Jij weet welke producten of diensten goed bij een klant passen. Je doet voorstellen (offertes) aan klanten en onderhandelt met ze. Je houdt goed in de gaten of de klant tevreden is. Je werkt veel samen met collega's want samen zorgen jullie ervoor dat jullie bedrijf succesvol is. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance.

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om iets te verkopen aan bedrijven en houdt van uitdaging en afwisseling. Ook kun je goed met mensen omgaan en werk je graag in een team. Spreekt dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Deze opleiding kun je ook als mhbo-opleiding volgen (er gelden dan wel aanvullende toelatingsvoorwaarden) en als bbl-opleiding in het volwassenenonderwijs.

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

2-3 jaar / Versnellen tijdens je opleiding

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25132 Junior Accountmanager

Wat leer je?

We leren je natuurlijk hoe de producten of diensten van jouw organisatie te presenteren en te verkopen. Je leert ook hoe je goede verkoopgesprekken voert en hoe je succesvolle verkoopvoorstellen (offertes) maakt. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding start met een breed basisjaar Business, Sales & Finance. Tijdens dit eerste leerjaar is er aandacht voor de verschillende vakgebieden binnen business, sales en finance. Zo kun je je goed oriënteren, ontdek je wat bij je past en ontwikkel je een brede basis die van pas komt tijdens je specialisatie. En past de opleiding toch niet bij je? Dan heb je de mogelijkheid - zonder tijd te verliezen - over te stappen naar een andere opleiding.

Tijdens de opleiding Junior Accountmanager krijg je onder andere de volgende vakken:

 • Sales
 • Accountmanagement
 • Marketing
 • Marktonderzoek
 • Relatiebeheer
 • Commerciële calculatie.

Daarnaast krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Leren, Loopbaan, Burgerschap en Sport. Je kiest ook nog een aantal keuzedelen.  

Deze skills ga je leren

Verkooptechnieken

Samenwerken

Relaties onderhouden

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Offertes maken

Stage lopen

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en het leuke is dat je dat gaat toepassen tijdens je stages. Je doet dan werkervaring op bij een bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Junior accountmanager is een vak dat je vooral in de praktijk leert en daarom loop je ook meerdere keren stage tijdens je opleiding.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als junior accountmanager en kun je aan de slag bij een bedrijf. Of je gaat naar het hbo. Hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn Ondernemerschap & Retail Management, Commerciële Economie of de Associate Degree Sales & Accountmanagement. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

In Amersfoort kun je jezelf tijdens het eerste half jaar bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover worden dan met je studentcoach aanvullende afspraken gemaakt.

In Utrecht betekent versnellen dat je meteen de diepte van dit vakgebied in gaat. Je doorloopt dan niet het brede basisjaar van Business Sales & Finance maar begint meteen met de tweejarig mhbo-opleiding Junior Accountmanager. Lees hier welke toelatingsvoorwaarden daarvoor gelden. 

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De kosten voor leermiddelen zoals boeken en licenties komen op ongeveer €600,-. Veel boeken worden ook in de hogere leerjaren gebruikt, waardoor de kosten dan lager zijn. 

Loopbaanbegeleiding

We vinden het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij jou past en dat jij je diploma haalt. We besteden tijdens deze opleiding daarom veel aandacht aan loopbaanbegeleiding. Na driekwart jaar ontvang je van de opleiding een studieadvies. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: