Junior Accountmanager (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL
 • Start ook in feb 2023
 • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je in dit beroep?

Als junior accountmanager ben jij degene die contact onderhoudt met klanten (accounts). Jij weet welke producten of diensten goed bij een klant passen. Je doet voorstellen (offertes) aan klanten en onderhandelt met ze.

Ook hou je goed in de gaten of de klant tevreden is. Je werkt veel samen met collega's, want samen zorgen jullie ervoor dat jullie bedrijf succesvol is.

Je start deze opleiding met een breed eerste jaar.

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om iets te verkopen aan bedrijven en houdt van uitdaging en afwisseling. Ook kun je goed met mensen omgaan en werk je graag in een team. Spreekt dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Deze opleiding kun je ook als mhbo-opleiding volgen (er gelden dan wel aanvullende toelatingsvoorwaarden) en als bbl-opleiding in het volwassenenonderwijs.

Open avond 18 oktober

Open avond 18 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

2-3 jaar / Versnellen tijdens je opleiding

Start

 • Februari 2023
 • Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25132 Junior Accountmanager

Studenten vertellen over het brede eerste jaar op het Business & Administration College

Wat leer je op de opleiding Junior Accountmanager?

Tijdens deze opleiding leer je onder andere verkooptechnieken die je kunt toepassen tijdens verkoopgesprekken met klanten. Om dit gesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je informatie kunt verzamelen over producten, klanten en de markt.

Je leert hoe je offertes moet maken zodat je klanten een goed aanbod kunt doen. Hebben klanten je product gekocht, dan komt de kennis die je hebt opgedaan over het onderhouden van relaties je zeker goed van pas.

Hoe ziet deze mbo-opleiding eruit?

Deze opleiding start met een breed eerste jaar. Tijdens deze periode maak je kennis met alle kanten van de zakelijke dienstverlening en krijg je les in onder andere ondernemen, marketing en verkoop. Zo kun je je goed oriënteren, ontdek je wat bij je past en ontwikkel je een brede basis die van pas komt tijdens je specialisatie.

En past de opleiding toch niet bij je? Dan heb je de mogelijkheid - zonder tijd te verliezen - over te stappen naar een andere opleiding.

Tijdens de opleiding Junior Accountmanager krijg je onder meer de volgende vakken:

 • Sales
 • Accountmanagement
 • Marketing
 • Marktonderzoek
 • Relatiebeheer
 • Commerciële calculatie

Daarnaast krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en leren, loopbaan, burgerschap en sport. Je kiest ook nog een aantal keuzedelen.

Dit ga je leren

Verkooptechnieken

Samenwerken

Relaties onderhouden

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Offertes maken

Stage lopen

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en het leuke is dat je dat gaat toepassen tijdens je stages. Je doet dan werkervaring op bij een bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Junior accountmanager is een vak dat je vooral in de praktijk leert.

 • In Amersfoort loop je meerdere keren stage tijdens je opleiding.
 • In Utrecht loop je alleen in het derde leerjaar een half jaar stage. Dit kan ook een stage in het buitenland zijn. Stage lopen doe je bij een (S-BB) erkend leerbedrijf.

Na je opleiding

Na 3 jaar studeer je af als junior accountmanager en kun je aan de slag bij een bedrijf. Of je gaat naar het hbo.

Hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn Ondernemerschap & Retail Management, Commerciële Economie of de Associate Degree Sales & Accountmanagement. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

In Amersfoort kun je jezelf tijdens het eerste half jaar bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover worden dan met je studentcoach aanvullende afspraken gemaakt.

Studenten die willen en kunnen versnellen, starten in Utrecht meteen met de tweejarige mhbo-opleiding Junior Accountmanager. Lees hier welke toelatingsvoorwaarden daarvoor gelden of neem contact op met de heer Roelof Kusters, @email.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

Loopbaanbegeleiding

We vinden het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij jou past en dat jij je diploma haalt. We besteden tijdens deze opleiding daarom veel aandacht aan loopbaanbegeleiding. Na driekwart jaar ontvang je van de opleiding een studieadvies.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: