Junior Accountmanager - mhbo

 • Mhbo (niveau 4)
 • BOL

Deze opleiding is er ook als

Opleiding tot junior accountmanager

Tijdens de mhbo-opleiding Junior Accountmanager leer je onder andere verkooptechnieken die je kunt toepassen tijdens verkoopgesprekken met klanten. Om dit gesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je informatie kunt verzamelen over producten, klanten en de markt. Je leert hoe je offertes moet maken, zodat je klanten een goed aanbod kunt doen. Hebben klanten je product gekocht, dan komt de kennis die je hebt opgedaan over het onderhouden van relaties je zeker goed van pas.

Is Junior Accountmanager iets voor jou?

De mhbo-opleiding Junior Accountmanager past bij jou als je:

 • van uitdaging & afwisseling houdt
 • graag in een team werkt en het leuk vindt om met mensen om te gaan
 • sterk bent in plannen en organiseren
 • het leuk zou vinden om een product of dienst aan bedrijven te verkopen

En, niet onbelangrijk, je wilt graag sneller door de opleiding heen omdat je flexibel bent en veel aankunt. Dat vraagt natuurlijk wel wat van je! Daarom gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn, lees je bij 'Vooropleiding'.

Open avond 12 maart

Open avond 12 maart

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Mhbo (niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 25877 Junior Accountmanager

Het werk van een junior accountmanager

Als junior accountmanager ben jij degene die contact onderhoudt met klanten (accounts). Jij weet welke producten of diensten goed bij een klant passen. Je doet voorstellen (offertes) aan klanten en onderhandelt met ze. Ook hou je goed in de gaten of de klant tevreden is. Samen met je collega's zorg je ervoor dat jullie bedrijf succesvol is. 

Inhoud van de mhbo-opleiding Junior Accountmanager

Deze mhbo-opleiding is speciaal voor ambitieuze studenten die sneller naar het hbo willen! Je krijgt dezelfde inhoud als bij de reguliere opleiding, alleen doe je er geen 3 maar 2 jaar over.

Start je de opleiding in Amersfoort, dan maak je in het eerste halfjaar kennis met verschillende richtingen binnen economie en ondernemen. In het tweede halfjaar ga je je verder verdiepen in je eigen vakgebied. In Utrecht start je direct met de opleiding.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit beroepsthema's die je voorbereiden op je werk als junior accountmanager. Je leert meer over onderwerpen, zoals:

 • Sales
 • Accountmanagement
 • Marketing
 • Marktonderzoek
 • Relatiebeheer
 • Commerciële calculatie

Tijdens de opleiding doe je kennis op die specifiek is gericht op de hbo-doorstroom, zoals Voorbereiding hbo en Statistiek.

Daarnaast krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en leren, loopbaan, burgerschap en sport.

Voor vragen over de opleiding, kun je contact opnemen met:

 • M. Daemen - @email (Amersfoort)
 • Everdine van de Kieft - @email (Utrecht)

Dit ga je leren

Verkooptechnieken

Samenwerken

Relaties onderhouden

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Zelfstandig werken

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage. Zo kun je in de praktijk toepassen wat je op school hebt geleerd. Je doet inspirerende ervaring op bij bijvoorbeeld een marketingbedrijf, commercieel bedrijf, non-profitorganisatie, in veelal verschillende branches waar jouw interesse naar uitgaat. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Wat kun je na de opleiding Junior Accountmanager?

Na 2 jaar haal jij het diploma Junior Accountmanager. Hiermee kun je direct aan het werk of doorstuderen op het hbo. Hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn Commerciële Economie, Communicatie, Small Business & Retail Management en de associate degree Sales & Accountmanagement. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

Je voldoet aan één van onderstaande eisen:

 • Diploma vmbo theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor rekenen, Engels, Nederlands en economie en geen onvoldoendes op de eindlijst.
 • Diploma op mbo-niveau 3.
 • Minimaal overgangsbewijs van havo 4 naar 5.
 • Minimaal overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Daarnaast maak je de (online) Talentscan. Het resultaat van deze capaciteitentest moet bevestigen dat de opleiding bij jou past.

Uiterlijk 1 juli moet je de definitieve cijferlijst van je opleiding aanleveren. Op dat moment moet je dus voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om te mogen starten met de opleiding.

Mocht je twijfelen over jouw geschiktheid, neem dan contact op met: zie kopje 'Inhoud van de mhbo-opleiding Junior Accountmanager'.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: