Junior Accountmanager (mhbo - bol, mbo)

 • MHBO (Niveau 4)
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je als junior accountmanager?

Als junior accountmanager ben jij degene die contact onderhoudt met klanten (accounts). Jij weet welke producten of diensten goed bij een klant passen. Je doet voorstellen (offertes) aan klanten en onderhandelt met ze. Je houdt goed in de gaten of de klant tevreden is. Je werkt veel samen met je collega's. Samen zorgen jullie ervoor dat jullie bedrijf succesvol is. 

Is dit iets voor mij?

Je vindt het leuk om iets te verkopen aan bedrijven en houdt van uitdaging en afwisseling. Ook kun je goed met mensen omgaan en werk je graag in een team. En, niet onbelangrijk, je wilt graag sneller door de opleiding heen omdat je veel aankan. Je bent sterk in het plannen en organiseren en dat heb je nodig omdat je meer aanbod krijgt van leertaken. Spreekt dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance.

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (Niveau 4)

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25132 Junior Accountmanager - 25134 Commercieel Medewerker

Wat leer je tijdens de mhbo-opleiding Junior Accountmanager?

Tijdens de opleiding Junior Accountmanager leer je onder andere verkooptechnieken die je kunt toepassen tijdens verkoopgesprekken met klanten. Om dit gesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je informatie kunt verzamelen over producten, klanten en de markt. Je leert hoe je offertes moet maken zodat je klanten een goed aanbod kunt doen. Hebben klanten je product gekocht, dan komt de kennis die je hebt opgedaan over het onderhouden van relaties je zeker goed van pas.

Hoe ziet deze mhbo-opleiding eruit?

Deze mhbo-opleiding is speciaal voor ambitieuze studenten die sneller naar het hbo willen! Je krijgt dezelfde vakken als bij de reguliere opleiding. Alleen doe je er geen drie, maar twee jaar over. Je bent dus sneller klaar met je opleiding. Dat vraagt natuurlijk wel wat van je! Daarom gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn, lees je bij Vooropleiding.

Tijdens de opleiding werk je met beroepsthema's die je voorbereiden op je
toekomstige beroep en waarbinnen je werkt aan verschillende onderwerpen zoals:

 • Front en BackOffice
 • Bedrijfskundige processen
 • Accountmanagement
 • Marketing
 • Correspondentie

Verder krijg je de volgende algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen en leren
 • Loopbaan en Burgerschap

Tijdens de opleiding wordt een aantal keuzedelen aangeboden gericht op hbo-doorstroom, zoals Voorbereiding hbo en Ondernemerschap.

Voor vragen over de opleiding kun je contact opnemen met
mevrouw M. Daemen, m.daemen@rocmn.nl (Amersfoort) of mevrouw I. Kesmer, i.kesmer@rocmn.nl (Utrecht). 

Deze skills ga je leren

Verkooptechnieken

Samenwerken

Relaties onderhouden

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Zelfstandig werken

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage, zo kun je in de praktijk toepassen wat je op school hebt geleerd. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een marketingbedrijf, commercieel bedrijf, non profit organisatie en vooral veelal verschillende branches waar jouw interesse naar uit gaat. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je opleiding

Na twee jaar haal jij het diploma Junior Accountmanager. Hiermee kun je direct aan het werk of doorstuderen op het hbo. Hbo-opleidingen die goed aansluiten zijn Commerciële Economie, Communicatie, Small Business & Retail Management en de associate degree Sales & Accountmanagement. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

 • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels en Nederlands en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
 • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: