Junior Accountmanager (versneld - bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je als junior accountmanager?

Binnen het bedrijf waar je werkt ben jij als junior accountmanager degene die contact heeft met klanten. Dit kunnen nieuwe klanten zijn, die je enthousiast maakt voor jouw producten of diensten. Maar het kunnen ook bestaande klanten zijn die je met acties en goede service als klant probeert te behouden. 

Is dit iets voor mij?

Houd jij ervan om dingen te verkopen aan bedrijven en kun je goed met mensen praten? Ben je ook op zoek naar afwisseling en werk je graag in een team? Dan ben jij een geboren junior accountmanager. 

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2020

Crebonummer en naam

25132 Junior Accountmanager

Wat leer je tijdens de opleiding Junior Accountmanager?

Tijdens de opleiding Junior accountmanager leer je onder andere verkooptechnieken die je kunt toepassen tijdens verkoopgesprekken met klanten. Om dit gesprek te kunnen voeren is het belangrijk dat je informatie kunt verzamelen over producten, klanten en de markt. Je leert hoe je offertes moet maken zodat je klanten een goed aanbod kunt doen. Hebben klanten je product gekocht, dan komt de kennis die je hebt opgedaan over het onderhouden van relaties je zeker goed van pas.

Hoe ziet deze versnelde mbo-opleiding eruit?

De opleiding Junior Accountmanager kun je sneller afronden. Dat betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en dat de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. 

Tijdens de opleiding krijg je onder andere les in Marketing, Marktonderzoek, Sales, Accountmanagement en Cmmerciële calculatie. Je krijgt ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan, burgerschap & sport. Daarnaast kun je een aantal commerciële vakken zelf kiezen. 

Stage

In het tweede leerjaar van de opleiding loop je een half jaar stage. Zo kun je in de praktijk toepassen wat je op school hebt geleerd.

Na je opleiding

Na twee jaar haal jij het diploma Junior Accountmanager. Hiermee kun je direct aan het werk. Wil je doorstuderen dan kan dat op het hbo. Bijvoorbeeld bij de opleiding Commerciële Economie, Communicatie of Small Business & Retail Management. 

Vooropleiding

  • Diploma vmbo theoretische leerweg met gemiddeld een 7 voor Nederlands, Engels en rekenen. Ook sta je voor geen van deze vakken een onvoldoende.
  • Diploma mbo-niveau 3.
  • Overgangsbewijs van havo of vwo 4 naar 5.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2019 - 2020: € 1.168,-. Het lesgeld voor schooljaar 2020-2021 is nog niet bekend.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: