Junior Assistent-Accountant (Versneld - bol, mbo)

  • Niveau 4
  • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je als Junior Assistent-Accountant?

Een junior assistent-accountant controleert de financiële administratie van bedrijven. Je werkt bij een accountants- of administratiekantoor. Voor de verschillende klanten van het kantoor houd je het financiële dossier bij en vul je de belastingaangifte in. 

Is dit iets voor mij?

Omdat het accountantskantoor waar je werkt meerdere klanten heeft, kun je als assistent-accountant snel schakelen en goed overzicht bewaren. Daarnaast ben je nauwkeurig en klantvriendelijk. Houd je ook nog van werken met cijfers, dan past deze opleiding bij jou! 

Vragen tijdens de zomer

Vragen tijdens de zomer?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25140 Junior assistent-accountant

Wat leer je tijdens deze versnelde mbo-opleiding?

Tijdens deze versnelde opleiding tot junior assistent-accountant leer je onder andere hoe je een boekhouding bij moet houden en hoe je belastingaangifte correct invult. Rekenen is dan ook een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Maar je leert ook alles over klantcontact en het verschil tussen debiteuren en crediteuren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een versnelde opleiding. Dat betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en dat de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. 

Tijdens deze opleiding krijg je vakken die te maken hebben met het beroep, zoals crediteuren- en debiteurenadministratie, wet- en regelgeving, dossiers bijhouden en jaarrekeningen maken. Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap. 
Met de keuzedelen kun je een aantal vakken zelf kiezen. Wil je bijvoorbeeld doorstromen naar het hbo? Dan kun je kiezen voor het keuzedeel Doorstroom hbo. Tot slot loop je stage zodat je alvast werkervaring op kan doen!

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een (salaris)administratie- of accountantskantoor. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijkexamens. Je loopt elk leerjaar stage.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als junior assistent-accountant. Je kunt dan door naar het hbo of direct aan de slag bij een administratie- of accountantskantoor. Deze versnelde opleiding is een goede voorbereiding op het hbo. Je kan bijvoorbeeld doorstromen naar Accountancy of Bedrijfseconomie. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen voor dat je goed voorbereid bent op de toekomst. 

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

  • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels en Nederlands en economie en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
  • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
  • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
  • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

In verband met het Corona-virus:
Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is het niet mogelijk deze test op school te maken. Vandaar dat je de test online thuis kan maken. Deelname aan de test is verplicht. Je ontvangt hiervoor, per mail, een inloglink. Hou hiervoor ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra diploma PDB

Naast het reguliere diploma kun je extra lessen volgen om je Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) te halen. Dat doen wij in samenwerking met de Nederlandse Associatie voor Examinering.

De theorie voor dit examen zit voor een deel al in de reguliere lesstof. Het examen wordt apart door de Associatie afgenomen. Met het behalen van het PDB heb jij een waardevol extra diploma naast het mbo-diploma! Voor de extra lessen, het studiemateriaal en het examen worden geen kosten in rekening gebracht. Alleen studenten die extra gemotiveerd zijn en die voor een aantal vakken boven een bepaald gemiddelde hebben gescoord, komen hiervoor in aanmerking.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: