Juridisch Administratief Dienstverlener (versneld 2 jarig - bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je als juridisch administratief dienstverlener?

Als juridisch administratief dienstverlener werk je bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor, makelaar, notaris of gemeente. Hier ben je bezig met recht. Jij zoekt uit welke wetten en regels er gelden voor jouw klanten. Je legt deze juridische regels uit en zorgt ervoor dat alles volgens de wet verloopt. 

Is deze versnelde mbo-opleiding iets voor mij?

Omdat je veel met wet- en regelgeving werkt, moet je nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Het is ook belangrijk dat je zelf initiatief neemt en dingen graag wilt uitzoeken. Ben je daarnaast een doorzetter en werk je graag met mensen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Crebonummer en naam

25145 Juridisch administratief dienstverlener

Wat leer je tijdens deze versnelde mbo-opleiding?

Tijdens deze versnelde opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener leer je alles over recht. Je krijgt les binnen vijf thema's, zodat je precies weet welke wetten allemaal met elkaar te maken hebben. Je leert natuurlijk ook juridische gegevens op te vragen en bij te houden in een dossier. Ook klantcontact is een belangrijk onderdeel van de opleiding. De thema’s zijn:

  • Mijn Beroep: basiskennisrecht en werken met wettenbundels
  • Werk en Inkomen: arbeidsrecht, sociale zekerheid en belastingrecht
  • Huisje, Boompje, Beestje: belastingrecht, goederenrecht en verbintenissenrecht
  • Overheid & Burger: bestuursrecht, personen- en familierecht
  • Lief & Leed: erfrecht, procesrecht en strafrecht

Hoe ziet de versnelde opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener eruit?

In deze versnelde opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener wordt de lesstof sneller behandeld en ligt de werkdruk hoger. Daarom gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. 

Tijdens de opleiding krijg je hoorcolleges waarin de vijf thema's aan bod komen. Je maakt opdrachten tijdens de werkcolleges. Omdat je als juridisch administratief dienstverlener goed moet kunnen werken met Word, Excel en Outlook, krijg je ook daar les in. Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je kunt uit een breed aanbod van keuzedelen kiezen, zoals Ondernemer en Online Marketing en het toepassen van e-commerce. Wil je doorstuderen op het hbo? Kies dan voor het keuzedeel 'Doorstroom hbo'. Ieder jaar komen er nieuwe keuzedelen bij. 

Vragen over de opleiding
Amersfoort: mevr. A. Boutalab, anoual.boutalab@rocmn.nl
Utrecht: dhr. P. de Rooy, p.derooy@rocmn.nl

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Tijdens de opleiding loop je drie dagen in de week een jaar lang stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld advocatenkantoren, notarissen, makelaars, incassobureaus of rechtbanken.

Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Bijvoorbeeld met stagevoorbereidingslessen en loopbaanlessen. Een stageplek moet erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). 

In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het met jou gaat op stage. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijktentamens.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af. Je kunt dan direct aan het werk gaan of doorstuderen op het hbo. Je kunt makkelijk doorstromen naar de opleiding Management, Economie en Recht (MER), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) of Recht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere hbo-opleidingen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

In Amersfoort kun je jezelf tijdens het eerste half jaar bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden.
Hierover worden dan met je studentcoach aanvullende afspraken gemaakt.

In Utrecht geldt als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

  • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels en Nederlands en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
  • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
  • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
  • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Heb je een aanverwante mbo-opleiding niveau 3 of 4 of bijvoorbeeld een havo-diploma? Kijk dan eens bij de versnelde 1-jarige opleiding

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

In verband met het Corona-virus:
Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is het niet mogelijk deze test op school te maken. Vandaar dat je de test online thuis kan maken. Deelname aan de test is verplicht. Je ontvangt hiervoor, per mail, een inloglink. Hou hiervoor ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.202,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Tevredenheid

Studenten die deze opleiding volgen zijn tevreden over de persoonlijke begeleiding en de excellentieprogramma’s waar je aan deel kunt nemen, zoals Cambridge Engels. Daarnaast kent de opleiding een hoog slagingspercentage. Onze juridische studenten zijn het meest succesvol in het eerste jaar van het hbo t.o.v. andere mbo-scholen (bron: Benchmark mbo). Je krijgt bij ons dan ook extra vakken als Taalvaardigheid en Statistiek. Interessant voor als je wilt doorstromen naar het hbo: je kunt meedoen aan het Skills Coach Programma waarbij je begeleid wordt door een hbo-student die je ook in het eerste jaar van het hbo blijft begeleiden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: