Logistiek Supervisor - Amersfoort (mhbo - bol, mbo)

 • MHBO (niveau 4)
 • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je in dit beroep?

Let op: helaas gaat deze opleiding niet van start in augustus 2022. Mogelijk is de opleiding Specialist Transport en Logistiek of Logistiek Supervisor in Nieuwegein iets voor jou!

Als logistiek supervisor is het jouw taak dat de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats zijn. Je stuurt dus het logistieke proces aan. Dit kan bij een groothandel zijn, een transportbedrijf maar ook bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een distributiecentrum. Je zorgt dat alles goed verloopt, dat de kosten niet te hoog worden en je signaleert verbeterpunten. 

Is dit iets voor mij?

Je hebt er plezier in om alles goed te regelen en om resultaten te boeken. Je bent in staat om mensen te coachen. Je bent doelgericht en kunt ook prioriteiten stellen. Ook trek je snel aan de bel als er iets mis dreigt te gaan, je bent dus assertief.

Vind je het leuk om een team van logistieke medewerkers én het logistieke proces aan te sturen en ben je flexibel? Dan is de opleiding Logistiek Supervisor echt iets voor jou!

Je start deze opleiding met een breed eerste jaar.

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25572 Logistiek Supervisor

Wat leer je op deze mhbo-opleiding?

Tijdens deze opleiding word je voorbereid op een leidinggevende functie in de wereld van transport en logistiek. Je leert voorraden beheren, kosten bewaken, vervoer van spullen organiseren en medewerkers aansturen.

We leren je hoe je logistieke en personeelsplanningen maakt en hoe je dit administratief afhandelt. Ook krijg je managementvaardigheden en je leert hoe je de logistieke keten optimaliseert (Lean). Daarnaast voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken met je medewerkers.

Je krijgt les in praktijkvakken, algemene vakken en je gaat stagelopen. Ook kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je je kennis verbreden of verdiepen. Zo geef je je eigen toekomst vorm.

Hoe ziet deze mhbo-opleiding eruit?

Deze mhbo-opleiding is speciaal voor ambitieuze studenten die sneller naar het hbo willen! Je krijgt dezelfde vakken als bij de reguliere opleiding. Alleen: je doet er geen drie, maar twee jaar over. Je bent dus sneller klaar met je opleiding. Dat vraagt natuurlijk wel wat van je! Daarom gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. 

Tijdens de opleiding werk je met beroepsthema's die je voorbereiden op je toekomstige beroep en daarbinnen leer je alles over de volgende kerntaken:

 • Verantwoordelijk zijn voor het logistieke proces binnen jouw bedrijf
 • Leidinggeven aan logistieke teamleaders en medewerkers in een magazijn
 • Op de hoogte houden van de directie van het bedrijf
 • Contact houden met klanten en leveranciers


Verder krijg je de volgende algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen en leren
 • Loopbaan en Burgerschap

Dit ga je leren

Medewerkers aansturen

Samenwerken

Leiding geven

Professioneel communiceren

Administratie doen

Planningen maken

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage, zo kun je in de praktijk toepassen wat je op school hebt geleerd. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als logistiek supervisor en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Ook kun je doorstromen naar het hbo.

Goed aansluitende opleidingen zijn Logistics Management, Logistics Engineering of de associate degree Logistiek Management. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst!

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze mhbo-opleiding aan te melden:

 • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels, Nederlands en economie. En voor al deze vakken minimaal een 6 op de eindlijst en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
 • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli moet je de definitieve cijferlijst van je opleiding aanleveren.
Op dat moment moet je dus voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om te mogen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: