Logistiek Supervisor - bol

  • Niveau 4
  • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Als logistiek supervisor is het jouw taak dat de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats zijn. Je stuurt het logistieke proces aan. Dit kan bij een groothandel of transportbedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook in een ziekenhuis of distributiecentrum. Je zorgt dat alles goed verloopt, dat de kosten niet te hoog worden en je signaleert verbeterpunten. 

Is deze niveau 4 opleiding iets voor mij?

Je hebt er plezier in om alles goed te regelen en om resultaten te boeken. Je bent in staat om mensen te coachen. Je bent doelgericht en weet prioriteiten te stellen. Ook trek je snel aan de bel als er iets mis dreigt te gaan, je bent dus assertief.

Vind je het leuk om het logistieke proces aan te sturen en ben je flexibel? Dan is de opleiding Logistiek Supervisor echt iets voor jou!

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25776 Supervisors logistiek (Logistiek supervisor)

Wat leer je op de mbo-opleiding Logistiek Supervisor?

Tijdens deze opleiding word je voorbereid op een leidinggevende functie in de wereld van transport en logistiek. Je leert voorraden beheren, kosten bewaken, vervoer van spullen organiseren en medewerkers aansturen.

We leren je hoe je logistieke- en personeelsplanningen maakt en hoe je dit administratief afhandelt. Ook krijg je managementvaardigheden en je leert hoe je de logistieke keten optimaliseert (Lean). Daarnaast voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken met je medewerkers.

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Zelf kies je ook nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je je kennis verbreden of verdiepen. Zo geef je je eigen toekomst vorm.

Dit ga je leren

Medewerkers aansturen

Samenwerken

Managementvaardigheden

Planningen maken

Professioneel communiceren

Administratie

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je mbo-opleiding

Na 3 jaar studeer je af als logistiek supervisor en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Of je studeert verder, binnen het mbo of je gaat naar het hbo.

Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de hbo-opleidingen Logistics Management, Logistics Engineering of de associate degree Logistiek Management. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Het is mogelijk deze opleiding versneld te doorlopen. Tijdens het eerste half jaar kun je jezelf bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover maak je dan met je studentcoach aanvullende afspraken.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: