Logistiek Supervisor (bol, mbo)

  • Niveau 4
  • BOL
  • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je als logistiek supervisor?

Als logistiek supervisor is het jouw taak dat de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juist plaats zijn. Je stuurt dus het logistieke proces aan. Dit kan bij een groothandel zijn, een transportbedrijf maar ook bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een distributiecentrum. Je zorgt dat alles goed verloopt, dat de kosten niet te hoog worden en je signaleert verbeterpunten. 

Is dit iets voor mij?

Je hebt er plezier in om alles goed te regelen en om resultaten te boeken. Ook trek je snel aan de bel als er iets mis dreigt te gaan, je bent dus assertief. Vind je het leuk om het logistieke proces aan te sturen en ben je flexibel? Dan is de opleiding Logistiek Supervisor echt iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25388 Supervisors logistiek (Logistiek supervisor)

Wat leer je tijdens deze mbo-opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je voorraden beheren, kosten bewaken, vervoer van spullen organiseren en medewerkers aansturen. We leren je hoe je logistieke planningen maakt en hoe je dit administratief afhandelt. Ook krijg je managementvaardigheden. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Daarnaast kies je zelf nog een aantal vakken: de keuzedelen. Hiermee kun je je kennis verbreden of verdiepen. Zo geef je je eigen toekomst vorm.

Hoe ziet deze opleiding eruit?

Deze opleiding start met een breed basisjaar Business, Sales & Finance. Tijdens dit eerste leerjaar is er aandacht voor de verschillende vakgebieden binnen business, sales en finance. Zo kun je je goed oriënteren, ontdek je wat bij je past en ontwikkel je een brede basis die van pas komt tijdens je specialisatie. En past de opleiding toch niet bij je? Dan heb je de mogelijkheid - zonder tijd te verliezen - over te stappen naar een andere opleiding.

Na de basisfase maak je pas een definitieve keuze voor een richting en verdiep je je in alles waarmee je binnen de logistieke sector te maken krijgt.

Deze skills ga je leren

Praktijkervaring

Samenwerken

Managementvaardigheden

Planningen maken

Professioneel communiceren

Administratie doen

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je mbo-opleiding Logistiek Supervisor

Na drie jaar studeer je af als logistiek supervisor en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Of je studeert verder, binnen het mbo of je gaat naar het hbo. Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de hbo-opleiding Logistics Management of de associate degree Logistiek Management. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Het is mogelijk de opleiding versneld te doorlopen. Tijdens het eerste half jaar kun je jezelf bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover worden dan met je studentcoach aanvullende afspraken gemaakt.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: