Manager Retail (versneld - bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je als manager retail?

Als manager retail werk je in een winkel als leidinggevende. Dit kan een sportwinkel zijn, maar ook een supermarkt of bouwmarkt. Als manager ben je verantwoordelijk voor de omzet en de uitstraling van de winkel. Je zorgt dat er genoeg voorraad is en dat klanten tevreden zijn. Ook stuur je het personeel aan. Meestal werk je achter de schermen, maar als het druk is help je ook mee in de winkel. 

Is dit iets voor mij?

Vind je het leuk om een leidinggevende rol te hebben? Kun je goed overzicht bewaren, ben je klantgericht en wil je graag goede resultaten halen? Zie jij jezelf daarnaast wel in een winkel werken? Dan is deze opleiding iets voor jou!

1 december online open avond

1 dec. online open avond

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Crebonummer en naam

25162 Management retail (Manager retail)

Wat leer je tijdens de opleiding Manager Retail?

Tijdens de versnelde opleiding Manager Retail krijg je les in onder andere voorraadbeheer, klantcontact, leidinggeven en winkelinrichting. Ook leer je alles over logistiek en verkooptransacties. 

Hoe ziet deze versnelde mbo-opleiding eruit?

Dit is een versnelde opleidingen, dat betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en dat de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. 

Op school leren we je alles over verkopen en het runnen van een winkel. Ook krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Je kunt ook nog een aantal vakken zelf kiezen. Wil je bijvoorbeeld doorstuderen op het hbo, dan kun je kiezen voor het keuzedeel 'Doorstroom hbo'. 

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een winkelketen, warenhuis of supermarkt. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. We geven je bijvoorbeeld een sollicitatietraining. Zelf kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar een leuke stage. In de winkel waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. Een belangrijk deel van je examens doe je tijdens je stage.

Na je opleiding

Na twee jaar haal je het diploma Manager Retail. Daarmee kun je direct aan het werk of doorstuderen op het hbo. Je kunt bijvoorbeeld hbo Small Business of Retail Management gaan doen.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

  • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels en Nederlands en wiskunde of economie en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
  • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
  • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
  • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

In verband met het Corona-virus:
Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is het niet mogelijk deze test op school te maken. Vandaar dat je de test online thuis kan maken. Deelname aan de test is verplicht. Je ontvangt hiervoor, per mail, een inloglink. Hou hiervoor ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.202,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: