Marketing & Communication Specialist - Amersfoort (mhbo - bol, mbo)

 • MHBO (niveau 4)
 • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je in dit beroep?

Als marketing & communication specialist (voorheen medewerker marketing & communicatie) kun je aan de slag bij allerlei bedrijven en organisaties.

Je werkt (samen met je collega's) aan communicatiemiddelen: van een nieuwsbrief tot productcatalogus, van socialmedia-post tot persbericht. Het vakgebied is breed. Dit is echt een opleiding waarmee je veel kanten op kunt.

Is dit iets voor mij?

Ben je creatief en goed met tekst? Kun je improviseren als het even anders loopt dan gepland? En weet je wat verschillende doelgroepen willen? Wil je daarnaast snel aan het werk of doorstromen naar het hbo? Dan is de mhbo-opleiding Marketing & Communication Specialist iets voor jou!

Je start deze opleiding met een breed eerste jaar.

Open avond 18 oktober

Open avond 18 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25727 Marketing & Communication Specialist

Wat leer je op de opleiding Marketing & Communication Specialist?

Bij deze mhbo-opleiding leer je alles over het promoten van producten, werk je met verschillende marketinginstrumenten en leer je hoe je reclamecampagnes opzet. Daarnaast leer je enquêtes en marktonderzoeken opzetten en evenementen organiseren. Ook werk je aan het schrijven van wervende of informatieve teksten voor verschillende communicatiemiddelen.

Hoe ziet deze mhbo-opleiding eruit?

De opleiding Marketing & Communication Specialist (voorheen Medewerker Marketing & Communicatie) is speciaal voor ambitieuze studenten die sneller naar het hbo willen! Je krijgt dezelfde vakken als bij de reguliere opleiding. Alleen: je doet er geen drie, maar twee jaar over.

Je bent dus sneller klaar met je opleiding. Dat vraagt natuurlijk wel wat van je. Daarom gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn, lees je bij 'Vooropleiding'. 

Tijdens de opleiding werk je met beroepsthema's die je voorbereiden op je toekomstige beroep en leer je meer over veel verschillende onderwerpen, zoals:

 • Economie
 • Verkooptraining
 • Evenementenorganisatie
 • (Internet)marketing
 • Ondernemerschap
 • Microsoft Office

 
Verder krijg je de volgende algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen en leren
 • Loopbaan en burgerschap

Je kunt ook nog extra vakken kiezen, dit noemen we de keuzedelen. Kies bijvoorbeeld voor het keuzedeel 'Doorstroom hbo'.

Dit ga je leren

Marketing

Professioneel communiceren

Projectmatig werken

Samenwerken

Online schrijven

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage, zo kun je in de praktijk toepassen wat je op school hebt geleerd. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een marketingbureau, commercieel bedrijf of non-profitorganisatie, in een branche waar jouw interesse naar uitgaat. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Na je opleiding

Na 2 jaar studeer je af en kun je door naar het hbo. Op het hbo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Communicatie, Facility Management, Commerciële Economie of Journalistiek. Of denk aan de associate degrees E-commerce, Eventmanager of Sales & Accountmanagement.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze mhbo-opleiding aan te melden:

 • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor rekenen, Engels, Nederlands en economie. En voor al deze vakken minimaal een 6 op de eindlijst en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
 • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli moet je de definitieve cijferlijst van je opleiding aanleveren.
Op dat moment moet je dus voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om te mogen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: