Marketing & Communication Specialist - bol

 • Niveau 4
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Deze opleiding is er ook als:

Opleiding tot marketing & communication specialist

Op de opleiding Marketing & Communication Specialist (voorheen Medewerker Marketing & Communicatie) leer je hoe je een doelgroep enthousiast maakt voor merken, diensten of producten. En hoe je die doelgroep bereikt met de juiste boodschap. Je leert marktonderzoeken doen, marketing- en communicatieplannen opstellen en wervende teksten schrijven. 

Is Marketing & Communication Specialist iets voor jou?

De opleiding Marketing & Communication Specialist past bij je als je: 

 • Het leuk vindt om te bedenken hoe je producten of diensten kunt verkopen.
 • Goed bent met tekst en beeld en je daar verder in wilt ontwikkelen.
 • Het interessant vindt om onderzoek te doen naar de markt en je klanten.

Open dagen 2024 - 2025

Open dagen 2024 - 2025

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.419,-

Crebonummer en naam

 • 25727 Marketing & Communication Specialist

Het werk van een marketing & communication specialist

Als marketing & communication specialist kun je aan de slag bij allerlei bedrijven en organisaties. Jij bent de specialist die communicatiemiddelen bedenkt, ontwerpt en verspreidt. 
Je maakt daarvoor marketing- en communicatieplannen en ontwikkelt campagnes. Je schrijft teksten voor bijvoorbeeld de website, nieuwsbrief, social media kanalen en online advertenties.

Inhoud van de opleiding Marketing & Communication Specialist

Start je de opleiding Marketing & Communication Specialist in Amersfoort, dan maak je in het eerste halfjaar kennis met verschillende richtingen binnen economie en ondernemen. In het tweede halfjaar ga je je verder verdiepen in het vakgebied marketing en communicatie. In Utrecht start je direct met de opleiding.

De opleiding bestaat uit beroepsthema's die je voorbereiden op je werk als marketing & communication specialist. Je werkt dan aan verschillende onderwerpen. Denk aan:

 • Design
 • Marktonderzoek
 • Branding en (online) positionering
 • Social media en contentcreatie
 • Corporate communicatie
 • Online en contentmarketing

Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap. 

Voor vragen over de opleiding, kun je contact opnemen met:

 • M. Daemen - @email (Amersfoort)
 • Everdine van de Kieft - @email (Utrecht)

Dit ga je leren

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Samenwerken

Marketing

Online schrijven

Praktijkervaring

Stage

Leren doe je het beste in de praktijk en daarom ga je stages lopen. Je kiest een stage in de branche waar jouw interesse naar uitgaat. Bijvoorbeeld bij een online webshop, bank, makelaar, marketing- of communicatiebureau of een ziekenhuis. Bijna alle bedrijven en instellingen hebben een afdeling marketing & communicatie dus er is keuze genoeg.

Wat kun je na de opleiding Marketing & Communication Specialist?

Doorstromen naar het hbo
Na 3 jaar studeer je af en kun je door naar het hbo. Je kunt kiezen uit veel hbo-opleidingen zoals Marketing & Communicatie, Creative Business, Commerciële Economie of Journalistiek. Of voor een associate degree zoals E-commerce, Eventmanager of Sales & Accountmanagement.

Aan het werk
Als marketing & communication specialist kom je te werken op de marketing- en communicatieafdeling van bijvoorbeeld: commerciële bedrijven, non-profit organisaties (zoals bijvoorbeeld een goededoelenorganisatie of een overheidsinstantie) of bij marketing-, PR-, evenementen- en reclamebureaus. Voorbeelden van functies zijn: medewerker marketing & communicatie, social mediaspecialist, content creator, online marketeer en pr-medewerker.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

 

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1419,-.

Begin juli informeren we je over de boeken, leermiddelen en laptop die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Versnellen en mhbo

Versnellen in Amersfoort 
In Amersfoort kun je de opleiding versneld afronden. Dat doe je dat door in het eerste half jaar te bewijzen en aan te tonen dat je het aankunt om te versnellen. Hierover maak je afspraken met je studentcoach.

Mhbo in Utrecht
Studenten die willen en kunnen versnellen, starten in Utrecht direct met de tweejarige mhbo-opleiding. Hiervoor gelden extra toelatingsvoorwaarden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: