Marketing & Communication Specialist - bol

  • Niveau 4
  • BOL
  • Versnellen tijdens je opleiding

Deze opleiding is er ook als:

Opleiding tot marketing & communication specialist

Op de opleiding Marketing & Communication Specialist (voorheen Medewerker Marketing & Communicatie) leer je hoe je een doelgroep enthousiast maakt voor merken, diensten of producten. En hoe je die doelgroep bereikt met de juiste boodschap. Je leert marketing- en communicatieplannen op te stellen en wervende of informatieve teksten te schrijven. 

Is Marketing & Communication Specialist iets voor jou?

De opleiding Marketing & Communication Specialist past bij je als je: 

  • het leuk vindt om te bedenken hoe je producten of diensten kunt verkopen
  • goed bent met tekst en beeld en je daar verder in wilt ontwikkelen
  • het interessant vindt om onderzoek te doen naar de markt en je klanten.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25727 Marketing & Communication Specialist

Het werk van een marketing & communication specialist

Als marketing & communication specialist kun je aan de slag bij allerlei bedrijven en organisaties. Jij bent de specialist die communicatiemiddelen bedenkt, ontwerpt en verspreidt.
Je maakt daarvoor marketing- en communicatieplannen en ontwikkelt campagnes. Je schrijft teksten voor bijvoorbeeld de website, nieuwsbrief, social media kanalen en online advertenties.

Inhoud van de opleiding Marketing & Communication Specialist

Je start deze opleiding met een breed programma in het eerste jaar. Je zit dan in de klas met studenten van alle opleidingen in de richting Economie & Ondernemen. Door verschillende projecten te doen en in gemixte klassen te werken, leer je hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en maak je kennis met alle richtingen. Schrijven en creatief denken zijn belangrijke onderdelen binnen de opleiding.

De opleiding bestaat uit beroepsthema's die je voorbereiden op je werk als marketing & communication specialist. Je werkt dan aan verschillende onderwerpen. 
In Amersfoort zijn dit: design, marktonderzoek, branding, content schrijven, corporate communicatie, online positionering.
In Utrecht zijn dit: On- en offline marketing, contentmarketing, marktonderzoek, analytische vaardigheden, communicatie en schrijfvaardigheid.

Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Dit ga je leren

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Samenwerken

Marketing

Online schrijven

Praktijkervaring

Stage

Leren doe je het beste in de praktijk en daarom ga je stages lopen. Je kiest een stage in de branche waar jouw interesse naar uitgaat. Bijvoorbeeld bij een online webshop, een bank, een marketing- of communicatiebureau of een ziekenhuis. Bijna alle bedrijven en instellingen hebben een afdeling marketing & communicatie dus er is keuze genoeg.  Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Wat kun je na de opleiding Marketing & Communication Specialist?

Na 3 jaar studeer je af als marketing & communication specialist. Je kunt dan gaan werken op de marketing- en communicatieafdeling van verschillende bedrijven: commerciële bedrijven, in de non-profit sector (zoals goede doelen organisaties of een overheidsinstantie) of marketing-, PR-, evenementen- en reclamebureaus. Voorbeelden van functies zijn: medewerker marketing & communicatie, social media specialist, content creator, online marketeer en pr-medewerker. Of je start je eigen business.

Verder studeren kan ook. Hbo-opleidingen die goed aansluiten, zijn Commerciële Economie of Communicatie. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

 

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Versnellen en mhbo

Versnellen in Amersfoort 
In Amersfoort kun je de opleiding versneld afronden. Dat doe je dat door in het eerste half jaar te bewijzen en aan te tonen dat je het aankunt om te versnellen. Hierover maak je afspraken met je studentcoach.

Mhbo in Utrecht
Studenten die willen en kunnen versnellen, starten in Utrecht direct met de tweejarige mhbo-opleiding. Hiervoor gelden extra toelatingsvoorwaarden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: