Medewerker Business Events (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Je werkt bij een evenementenbureau, in een theater of museum, bij tv-producties, een congrescentrum of een beurshal. Evenementen organiseer en regel je vaak samen met andere mensen. Je moet dan ook goed kunnen communiceren en coördineren. Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance. In Utrecht kun je deze opleiding combineren met de opleiding Medewerker Marketing & Communicatie: zo heb je straks 2 diploma's!

Is dit iets voor mij?

Je bent creatief en je kunt  je goed verplaatsen in een doelgroep. Je kunt zelfstandig werken, maar samenwerken met collega’s gaat je ook goed af. Je gaat graag op onderzoek uit. Daarnaast ben je nauwkeurig en je gaat voor het beste resultaat. Vind je het ook nog eens leuk om steeds nieuwe dingen te doen en ben je in voor actie? Dan is de opleiding Medewerker Business Events iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25147 Medewerker evenementenorganisatie

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je hoe je klanten moet benaderen, producten moet promoten, online- en offline marketinginstrumenten kunt inzetten en reclamecampagnes moet uitvoeren. Daarnaast leer je hoe je enquêtes en marktonderzoeken kunt opzetten en evenementen moet organiseren. Ook werk je aan het schrijven van wervende of informatieve teksten voor verschillende communicatiemiddelen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je start deze opleiding met het brede basisjaar van Business, Sales & Finance. Hierin krijg je de kans ook van de andere opleidingen van Business, Sales & Finance te proeven. Merk je tijdens deze fase van de opleiding dat je niet op de goede plek zit? Dan is switchen van opleiding nog mogelijk zonder tijdsverlies. Na de basisfase maak je namelijk pas een definitieve keuze voor een richting en verdiep je je in alles waarmee je binnen dit vakgebied te maken krijgt.Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Economie
 • Verkooptraining
 • Marketing
 • Evenementenorganisatie
 • Internetmarketing
 • Ondernemen
 • Microsoft Office

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap

Vragen over de opleiding
Dhr. Hans Engbers, h.engbers@rocmn.nl.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een marketing en communicatiebedrijf of -afdeling of evenementenorganisatie. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Als je zelf een stageplek vindt, moet deze erkend zijn (zie ook de website van SBB). In het bedrijf waar je stage loopt, begeleidt een praktijkopleider jou op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het met jou gaat op stage. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijktentamens.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af en kun je aan de slag bij veel verschillende organisaties. Of je studeert verder binnen het mbo of je gaat naar het hbo. Je kunt op het hbo bijvoorbeeld naar de opleiding Communicatie, Facility Management, Commerciële Economie of Journalistiek. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Voor vmbo geldt: bij voorkeur wiskunde óf economie óf twee moderne vreemde talen als examenvakken.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Let op: Je hebt voor deze opleiding een eigen laptop nodig die je meeneemt naar school.

Wat zeggen onze studenten?

Lisa - Student Medewerker Business Events: ‘’Tijdens mijn opleiding leer ik netwerken en communiceren en hoe je evenementen als marketinginstrument kunt gebruiken.’’

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: