Medewerker Human Resource Management (HRM) (mhbo 1 jarig - bol, mbo)

 • MHBO (Niveau 4)
 • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je als medewerker HRM?

Bijna elk bedrijf heeft wel een afdeling HRM, of te wel personeelsadministratie. Waar mensen werken moeten contracten voor nieuwe medewerkers worden gemaakt, vakantiedagen uitgekeerd en vragen over salaris of pensioen worden beantwoord. Ook ben je betrokken bij het werven van personeel. Het is de taak van de medewerker HRM om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Is dit iets voor mij?

Als medewerker HRM ben je veel bezig met regels en procedures. Nieuw personeel aannemen gaat volgens bepaalde regels, en jij zorgt ervoor dat iedereen zich hieraan houdt. Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig bent. Maar je moet ook goed met mensen kunnen werken, doorzettingsvermogen hebben en goed zijn in Nederlands. 

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (Niveau 4)

Duur

1 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25146 Medewerker human resource management (HRM)

Wat leer je tijdens de opleiding Medewerker HRM?

Als Medewerker Human Resource Management (HRM) kun je werken bij uiteenlopende organisaties. Je krijgt les binnen vijf thema's, zodat je precies weet welke wetten allemaal met elkaar te maken hebben. Je leert natuurlijk ook hoe je een contract opstelt, hoe je nieuw personeel kunt vinden en hoe je de administratie up-to-date houdt. De thema’s zijn:

 • Mijn Beroep: basiskennisrecht en werken met wettenbundels
 • Werk en Inkomen: arbeidsrecht, arbeidsmarkt, re-integratie en scholing, sociale zekerheid en belastingrecht
 • Huisje, Boompje, Beestje: belastingrecht, goederenrecht en verbintenissenrecht
 • Overheid & Burger: bestuursrecht, personen- en familierecht
 • De Organisatie: personeelswerk, ondernemingsrecht, arbeidsmarkt, re-integratie en scholing.

Hoe ziet de versnelde opleiding eruit?

Omdat je de opleiding HRM versneld gaat doorlopen, wordt de lesstof sneller behandeld en ligt de werkdruk hoger. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. 

Tijdens de opleiding krijg je hoorcolleges waarin de vijf thema's aan bod komen. Je maakt opdrachten tijdens de werkcolleges. Omdat je als medewerker HRM goed moet kunnen werken met Word, Excel en Outlook, krijg je ook daar les in. Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je kunt uit een breed aanbod van keuzedelen kiezen, zoals Ondernemer en Online Marketing en het toepassen van e-commerce. Wil je doorstuderen op het hbo? Kies dan voor het keuzedeel 'Doorstroom hbo'. Ieder jaar komen er nieuwe keuzedelen bij. De studenten zijn tevreden met de persoonlijke begeleiding en de excellentieprogramma’s waar je aan deel kunt nemen, zoals Cambridge Engels.

Onze opleiding kent een hoog rendement en een hoog slagingspercentage. Je krijgt bij ons dan ook extra vakken als Taalvaardigheid en Statistiek. Je kunt meedoen aan het Skills Coach Programma waarbij je begeleid wordt door een hbo-student die je ook in het eerste jaar van het hbo blijft begeleiden.

Vragen over de opleiding
Wil je meer informatie over de opleiding neem dan contact op per mail: @email

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Tijdens de opleiding loop je een half jaar lang drie dagen in de week stage (2e en 3e onderwijsperiode). Je doet ervaring op bij een personeelsafdeling of een uitzendbureau. Een stageplek moet erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Bijvoorbeeld met stagevoorbereidingslessen en loopbaanlessen.

In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het met jou gaat op stage. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijktentamens.

Na je opleiding

Na één jaar haal jij je diploma Medewerker HRM. Je kan dan direct aan het werk bij een uitzendbureau of op de personeelsafdeling van een bedrijf. Wil je doorstuderen op het hbo dan kan dat natuurlijk ook.

Je kunt makkelijk doorstromen naar hbo-opleidingen zoals Management, Economie en Recht (MER), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Recht, Personeel & Arbeid of de Associate Degree HRM (Hogeschool Utrecht). Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

Het is mogelijk om deze opleiding versneld af te ronden. In één jaar haal je dan het diploma. Hiervoor gelden de volgende toelatingsvoorwaarden:

 • Diploma mbo-niveau 4 en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van havo of vwo 4 naar 5 en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma havo of hoger

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren. Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met deze eenjarige opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Tevredenheid

Studenten die deze opleiding volgen zijn tevreden over de persoonlijke begeleiding en de excellentieprogramma’s waar je aan deel kunt nemen, zoals Cambridge Engels. Daarnaast kent de opleiding een hoog rendement en een hoog slagingspercentage. Onze juridische studenten zijn het meest succesvol in het eerste jaar van het hbo t.o.v. andere mbo-scholen (bron: Benchmark mbo). Je krijgt bij ons dan ook extra vakken als Taalvaardigheid en Statistiek. Interessant voor als je wilt doorstromen naar het hbo: je kunt meedoen aan het Skills Coach Programma waarbij je begeleid wordt door een hbo-student die je ook in het eerste jaar van het hbo blijft begeleiden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: