Medewerker Human Resource Management (HRM) (mhbo - bol, mbo)

 • MHBO (niveau 4)
 • BOL
 • Start in feb 2023

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je als medewerker HRM?

Bijna elk bedrijf heeft wel een afdeling HRM, oftewel personeelsadministratie. Waar mensen werken moeten contracten voor nieuwe medewerkers worden gemaakt, vakantiedagen uitgekeerd en vragen over salaris of pensioen worden beantwoord.

Ook ben je betrokken bij het werven van personeel. Het is de taak van de medewerker HRM om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Is dit iets voor mij?

Als medewerker HRM ben je veel bezig met regels en procedures. Nieuw personeel aannemen gaat volgens bepaalde regels, en jij zorgt ervoor dat iedereen zich hieraan houdt.

Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig bent. Maar je moet ook goed met mensen kunnen samenwerken, doorzettingsvermogen hebben en goed zijn in Nederlands. 

Open avond 15 december

Open avond 15 december

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Februari 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25146 Medewerker human resource management (HRM)

Wat leer je op deze mhbo-opleiding?

Als Medewerker Human Resource Management (HRM) kun je werken bij uiteenlopende organisaties. Tijdens deze opleiding leer je daarom alles over recht. Je krijgt les binnen vijf thema's, zodat je precies weet welke wetten allemaal met elkaar te maken hebben.

Je leert natuurlijk ook hoe je een contract opstelt, hoe je nieuw personeel kunt vinden en hoe je de administratie up-to-date houdt. De thema’s zijn:

 • Mijn Beroep: basiskennisrecht en werken met wettenbundels
 • Werk en Inkomen: arbeidsrecht, arbeidsmarkt, re-integratie en scholing, sociale zekerheid en belastingrecht
 • Huisje, Boompje, Beestje: belastingrecht, goederenrecht en verbintenissenrecht
 • Overheid & Burger: bestuursrecht, personen- en familierecht
 • De Organisatie: personeelswerk, ondernemingsrecht, arbeidsmarkt, re-integratie en scholing.

Hoe ziet deze opleiding eruit?

Omdat je de opleiding Medewerker HRM versneld gaat doorlopen, wordt de lesstof sneller behandeld en ligt de werkdruk hoger. Dat betekent dat de lesstof in kortere tijd wordt behandeld en de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn, lees je bij 'Vooropleiding'. 

Tijdens de opleiding krijg je hoorcolleges waarin de vijf thema's aan bod komen. Je maakt opdrachten tijdens de werkcolleges. Omdat je als medewerker HRM goed moet kunnen werken met Word, Excel en Outlook, krijg je ook daar les in. Verder volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je kunt uit een breed aanbod van keuzedelen kiezen, zoals Ondernemer en Online Marketing en het toepassen van e-commerce.

Wil je doorstuderen op het hbo? Kies dan voor het keuzedeel 'Doorstroom hbo'. Ieder jaar komen er nieuwe keuzedelen bij. De studenten zijn tevreden met de persoonlijke begeleiding en de excellentieprogramma’s waaraan je kunt deelnemen, zoals Cambridge Engels.

Onze opleiding kent een hoog rendement en een hoog slagingspercentage. Je krijgt bij ons dan ook extra vakken als Taalvaardigheid en Statistiek. Je kunt meedoen aan het Skills Coach Programma, waarbij je wordt begeleid door een hbo-student die je ook in het eerste jaar van het hbo blijft begeleiden.

Vragen over de opleiding
Wil je meer informatie over de opleiding, neem dan contact op per mail: @email

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Tijdens de opleiding loop je elk jaar drie dagen in de week een half jaar lang stage. Je doet ervaring op bij een personeelsafdeling of een uitzendbureau.

Een stageplek moet erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Bijvoorbeeld met stagevoorbereidingslessen en loopbaanlessen.

In het bedrijf waar je stage loopt, helpt een praktijkopleider jou op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het met jou gaat op stage. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijktentamens.

Na je opleiding

Na 2 jaar haal jij je diploma Medewerker Human Resource Management. Je kunt dan direct aan het werk bij een uitzendbureau of op de personeelsafdeling van een bedrijf. Wil je doorstuderen op het hbo, dan kan dat natuurlijk ook.

Je kunt makkelijk overstappen naar hbo-opleidingen als Management, Economie en Recht (MER), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Recht, Personeel & Arbeid of de associate degree HRM (Hogeschool Utrecht).

Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het in Utrecht mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

 • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor rekenen, Engels en Nederlands en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 januari moet je de definitieve cijferlijst van je opleiding aanleveren.
Op dat moment moet je dus voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om te mogen starten met de opleiding.

Heb je een aanverwante mbo-opleiding niveau 4, overgangsbewijs naar havo 5 of een havo-diploma? Kijk dan eens bij de versnelde 1-jarige opleiding.  

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). Deelname hieraan is verplicht. Hou daarom ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

Tevredenheid

Studenten die deze opleiding volgen zijn tevreden over de persoonlijke begeleiding en de excellentieprogramma’s waaraan je kunt deelnemen, zoals Cambridge Engels.

Daarnaast kent de opleiding een hoog rendement en een hoog slagingspercentage. Onze juridische studenten zijn het meest succesvol in het eerste jaar van het hbo t.o.v. andere mbo-scholen (bron: Benchmark mbo). Je krijgt bij ons dan ook extra vakken als Taalvaardigheid en Statistiek.

Interessant voor als je wilt doorstromen naar het hbo: je kunt meedoen aan het Skills Coach Programma, waarbij je wordt begeleid door een hbo-student die jou ook in het eerste jaar van het hbo blijft begeleiden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: