Medewerker Marketing & Communicatie (mhbo - bol, mbo)

 • MHBO (Niveau 4)
 • BOL

Deze opleiding is er ook als: 

 

Wat doe je in dit beroep?

Als medewerker marketing & communicatie kun je aan de slag bij allerlei bedrijven en organisaties. Je werkt (samen met je collega's) aan communicatiemiddelen: van een nieuwsbrief tot productcatalogus, van socialmedia-post tot persbericht. Het vakgebied is breed dus het is een opleiding waarmee je veel kanten op kunt.

Is de mhbo-opleiding Medewerker Marketing & Communicatie iets voor mij?

Ben je creatief en goed met tekst? Kan je improviseren als het even anders loopt dan gepland? En weet je wat verschillende doelgroepen willen? Wil je daarnaast snel aan het werk of doorstromen naar het hbo? Dan is de mhbo-opleiding Medewerker Marketing & Communicatie iets voor jou!

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (Niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25148 Medewerker marketing en communicatie

Wat leer je bij de mhbo-opleiding Medewerker Marketing & Communicatie?

Bij deze mhbo-opleiding leer je alles over het promoten van producten, werk je met verschillende marketinginstrumenten en leer je hoe je reclamecampagnes opzet. Ook krijg je les in marketingonderzoek doen.  

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een versnelde opleiding. Dat betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en dat de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn lees je bij Vooropleiding. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Economie
 • Verkooptraining
 • Marketing
 • Evenementenorganisatie
 • Internetmarketing
 • Ondernemen
 • Microsoft Office

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap

Je kunt ook nog extra vakken kiezen, dit noemen we de keuzedelen. Wil je verder studeren op het hbo, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het vak 'Doorstroom hbo'. 

Vragen over de opleiding?
Mail naar Hans Engbers, @email.

Deze skills ga je leren

Professioneel communiceren

Marktonderzoek doen

Samenwerken

Online schrijven

Marketing

In opdracht werken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een marketing en communicatiebedrijf of -afdeling of evenementenorganisatie. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Als je zelf een stageplek vindt, moet deze erkend zijn (zie ook de website van SBB). In het bedrijf waar je stage loopt, begeleidt een praktijkopleider jou op de werkplek. De school kijkt samen met deze praktijkopleider hoe het met jou gaat op stage. Op de stageplek oefen je met werk dat bij je opleiding hoort en maak je praktijktentamens.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af en kun je door naar het hbo of direct aan de slag. Op het hbo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Communicatie, Facility Management, Commerciële Economie of Journalistiek. Je kunt ook gaan werken, bijvoorbeeld op de afdeling Marketing & Communicatie van een bedrijf of bij een communicatiebureau.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

 • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor Rekenen, Engels en Nederlands en economie en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
 • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Op dat moment dien je te voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

In verband met het Corona-virus:
Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is het niet mogelijk deze test op school te maken. Vandaar dat je de test online thuis kan maken. Deelname aan de test is verplicht. Je ontvangt hiervoor, per mail, een inloglink. Hou hiervoor ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: