Office & Management Support Specialist - bol

 • Niveau 4
 • BOL

Deze opleiding is er ook als:

- Office & Management Support Specialist - mhbo

Wat doe je in dit beroep?

Als office & management support specialist ben je onmisbaar voor de manager, managementteam of de mensen op de werkvloer van de organisatie waar je werkt. Zij vertrouwen op jouw inzicht in de processen en jouw overzicht van de bijbehorende ondersteunende taken. Je verwerkt en verstuurt bijvoorbeeld brieven en e-mails, plant afspraken in of beantwoordt telefoontjes van klanten. Je hebt daarbij veel contact met collega’s en klanten.

Je denkt proactief mee over de processen en informeert het management over ontwikkelingen of zaken die aandacht behoeven. Ook organiseer je (interne) bijeenkomsten, schrijf je teksten voor de webstie en/of social media. Tevens houd je deadlines in de gaten en beheer je het budget voor bijvoorbeeld kantoormaterialen of bijeenkomsten. Een heel veelzijdig beroep dus!

Is de niveau 4 opleiding Office Management & Support Specialist iets voor mij?

Je bent een echte regelaar en houdt van organiseren. Lopen zaken anders dan gepland, dan stel je je flexibel op en kom je met een oplossing. Jij neemt makkelijk snel besluiten en schrijft foutloos Nederlands en Engels. Een Office Management Support Specialist gebruikt steeds vaker social media in hun werk. Het is dan ook mooi meegenomen als je handig bent met bijvoorbeeld LinkedIn en Twitter.

Je start deze opleiding met een breed eerste jaar.

De mbo-opleiding Offfice Management & Support past bij je als je: 

 • energie krijgt van het helpen en ondersteunen van collega's
 • je sociaal vaardig bent en oog hebt voor details
 • je goed kunt organiseren en plannen
 • je flexibel bent en het leuk vind om verschillende administratieve werkzaamheden uit te voeren

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 25728 Office & Management Support Specialist

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Office & Management Support Specialist (voorheen Managementassistent) leer je hoe het is om te werken met Office 365 (Word, Excel, PowerPoint, maar ook Outlook en Publisher).

Daarnaast train je je sociale vaardigheden, door samen te werken met collega’s en te communiceren met klanten en leveranciers. Je leert vooruit te kijken en te zien wat nodig is in complexe situaties.

In de opleiding werk je binnen projecten aan alle vaardigheden die je nodig hebt voor dit beroep. Je gaat twee keer op stage, zodat je verschillende bedrijven van binnen leert kennen. Concreet én inspirerend.

Hoe ziet de opleiding Office & Management Support Specialist eruit?

Deze mbo-opleiding op de Marco Pololaan in Utrecht start met een breed eerste half jaar, waarin je de verschillende afdelingen van een bedrijf leert kennen. Wil je hierna toch naar een andere opleiding binnen het college, dan kun je zonder studievertraging switchen. Na het eerste halve jaar ga je je verdiepen in de gekozen opleiding, in jaar twee en drie werk je aan projecten op school en ga je stage lopen.

Je krijgt de volgende lessen:

 • Klantgericht werken
 • Communiceren
 • Plannen en organiseren
 • Correspondentie verzorgen per brief en e-mail
 • PR en communicatie
 • Financiële en administratieve taken uitvoeren
 • Human Resource Management

Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, sport en leren, loopbaan en burgerschap.

Dit ga je leren

Professioneel Communiceren

Overzicht houden

Plannen & organiseren

Samenwerken

Zakelijk social media gebruiken

Snel schakelen

Stage lopen

Tijdens je stage leer je de vakken toe te passen in de praktijk. Wij helpen je met het vinden van een inspirerende stage.

In het eerste leerjaar doe je een oriënterende stage. In het tweede en/of derde laarjaar loop je langer stage bij een bedrijf dat bij jou past.

Na je opleiding Office & Management Support Specialist

Na 3 jaar studeer je af als office & management support specialist. Met dit niveau 4 diploma op zak kun je door naar het hbo of aan het werk. Het bedrijfsleven is blij met jou als office & management support specialist. Werken is dus ook een goede optie.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld € 1.357,-. Voor een bbl-opleiding op niveau 4 is dat €654,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Begin juli staat per opleiding en leerjaar aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt voor het komend schooljaar.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: