Office & Management Support Specialist (mhbo - bol, mbo)

 • MHBO (niveau 4)
 • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Als office & management support specialist ben je onmisbaar voor de manager of het managementteam van de organisatie waar jij werkt. Zij vertrouwen op jou bij taken waar ze zelf niet aan toekomen. Jij verwerkt en verstuurt bijvoorbeeld brieven en e-mails voor ze. Tijdens vergaderingen maak je aantekeningen (notuleren). Ook houd je deadlines in de gaten en beheer je het budget voor bijvoorbeeld kantoormaterialen. Een heel veelzijdig beroep dus!

Is dit iets voor mij?

Je bent een echte regelaar en houdt van organiseren. Lopen zaken anders dan gepland, dan stel je je flexibel op en kom je met een oplossing. Je neemt makkelijk snel besluiten en schrijft foutloos Nederlands en Engels. Managementassistenten gebruiken steeds vaker social media in hun werk. Het is dan ook mooi meegenomen als je handig bent met bijvoorbeeld LinkedIn en Twitter.

Dit is een versnelde opleiding, dus na 2 jaar kun je al afstuderen als office & management support specialist.

Open dag 4 februari

Open dag 4 februari

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / MHBO (niveau 4)

Duur

2 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25574 Management assistant

Wat leer je op deze mhbo-opleiding?

Tijdens de mhbo-opleiding Office & Management Support Specialist leer je agenda's beheren, bijeenkomsten organiseren, relaties beheren, administratieve taken uitvoeren en nog veel meer.

Je leert dus om te plannen en te organiseren, foutloos brieven en e-mails op te stellen in het Nederlands en Engels en op de computer te werken met Microsoft Office. Je leert tijdens de lessen op school, maar ook tijdens je stages. Door deze afwisseling is het nooit saai.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een versnelde opleiding. Dat betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding. Welke dit zijn, lees je bij 'Vooropleiding'. 

Tijdens de opleiding op de Marco Pololaan in Utrecht krijg je algemene vakken en beroepsgerichte vakken. Ook kies je een aantal keuzevakken. Wil je bijvoorbeeld doorstuderen op het hbo? Dan kun je kiezen voor het keuzedeel 'Doorstroom hbo'. Ook loop je stage om alvast werkervaring op te doen.

Tijdens de opleiding krijg je onder andere de volgende lessen:

 • Klantgericht werken
 • Communiceren
 • Werk plannen en organiseren
 • Correspondentie verzorgen per brief en e-mail
 • Agendabeheer
 • PR en communicatie
 • Financiële en administratieve taken uitvoeren

Algemene vakken: Nederlands, Engels, rekenen en leren, loopbaan en burgerschap.

Heb je een vraag over de opleiding?
Mail met Hans Engbers: @email

Dit ga je leren

Professioneel communiceren

Overzicht houden

Samenwerken

Plannen en organiseren

Zakelijk socials inzetten

Snel schakelen

Stage

Wat je op school leert, pas je toe tijdens je stages. Je gaat elk schooljaar op stage zodat je zoveel mogelijk werkervaring opdoet. Wij helpen je met het vinden van een inspirerende stage die bij jou past.

Omdat elk bedrijf wel een manager en een managementassistent heeft, kun je bij heel veel bedrijven stagelopen. Het belangrijkste is dat het bedrijf een erkenning heeft. Kijk maar eens op de website Stagemarkt.nl

Na je opleiding

Na 2 jaar studeer je af als office & management support specialist. Je kunt dan direct aan de slag bij een bedrijf. Doorstuderen op het hbo kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld door te kiezen voor een administratieve of juridische opleiding.

Vooropleiding

Als je voldoet aan onderstaande aanvullende toelatingsvoorwaarden, dan is het mogelijk om je voor deze versnelde opleiding aan te melden:

 • Diploma vmbo: theoretische of gemengde leerweg met een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger voor rekenen, Engels en Nederlands en eventueel een ander vak te bepalen door afdeling zelf en minimaal een 6 op de eindlijst voor deze vakken en een gunstig resultaat op de capaciteitentest, óf
 • Diploma op mbo-niveau 3 en een positieve uitslag van de capaciteitentest, óf
 • Overgangsbewijs van havo 4 naar 5, óf
 • Overgangsbewijs van vwo 3 naar 4.

Uiterlijk 1 juli dien je de definitieve cijferlijst van je opleiding aan te leveren.
Concreet moet je dan voldoen aan de toelatingsvoorwaarden om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een persoonlijke kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). Deelname hieraan is verplicht. Hou daarom ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: