Service­medewerker Amersfoort - bol

 • Niveau 2
 • BOL
 • Versnellen tijdens je opleiding

Wat doe je in dit beroep?

Een servicemedewerker is een gastvrije duizendpoot die graag mensen helpt. Op het ene moment voer je administratief werk uit, op het andere moment ontvang je cliënten en gasten en zorg je ervoor dat de werkplekken in orde zijn. Je werk is dus heel afwisselend. Je kunt op veel plekken werken. Denk aan een gemeente (bij de receptie), een winkel, een vergadercentrum, een (sport)school, een kinderopvang of een ziekenhuis.

Is dit iets voor mij?

Sta jij graag voor mensen klaar? Maak jij een goede eerste indruk? Heb jij zin om met afwisselend werk aan de slag te gaan? Dan is de opleiding Servicemedewerker echt iets voor jou. In Amersfoort kan je kiezen voor de volgende richtingen: 

 • Sport & Evenementen
 • Zakelijk & Commercieel 
 • Zorg & Welzijn 
 • ICT 
 • Facilitair 

De opleiding duurt 2 jaar. Gaat het goed, dan kan je tijdens de opleiding versnellen en in 1 jaar klaar zijn!

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 2

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 26007 Servicemedewerker

Opleiding Servicemedewerker (animatie)

Wat leer je bij de opleiding Servicemedewerker?

De opleiding Servicemedewerker is een brede mbo-opleiding. Dat houdt in dat je veel verschillende dingen leert. Je leert bijvoorbeeld klanten en gasten gastvrij te ontvangen. Je leert daarnaast administratieve taken uit te voeren, voorraad beheren en het registreren van incidenten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Hieronder vind je de vakken die je krijgt. Je kiest zelf twee keuzedelen. Weet je al welke richting je op wilt? Dan kies je keuzedelen en een stage in die richting. Twijfel je nog? Dan kun je verschillende keuzedelen kiezen.

Algemeen Beroepsgericht Keuzedelen
Nederlands Persoonlijke vorming Assisteren bij Zorg en Welzijn
Engels Servicegerichte vaardigheden Verdieping in de Zorg
Rekenen ICT- en kantoorvaardigheden Assisteren bij Sport en Recreatie
Burgerschap Ondersteunen in nood Doorstromen naar Sport en Bewegen
Sport   Digitale vaardigheden
    Klantcontact en verkoop
    Oriëntatie op ondernemerschap

Bij ons bepaal je zelf het tempo van de opleiding. Als je hard werkt, ga je sneller door je opdrachten en haal je sneller je diploma. Als het even iets minder gaat, bieden we je hulp om zo goed mogelijk de opleiding af te ronden. Je krijgt direct les in de praktijk. Een mooie kans om vanaf het begin van je opleiding al heel veel ervaring op te doen. 

Wijkleerbedrijf Soesterkwartier
Kies je voor de opleiding Servicemedewerker Zorg & Welzijn en wil je in de ouderenzorg aan de slag? Dan kom je terecht bij ons Wijkleerbedrijf Soesterkwartier.

Wijkleercentrum op Sportpark Zielhorst
Kies je voor de opleiding Servicemedewerker Sport & Evenementen en wil je straks aan de slag gaan bij een fitnesscentrum, zwembad of evenementenorganisatie? Dan kom je terecht bij ons wijkleercentrum op Sportpark Zielhorst.

Deze skills ga je leren

Bezoekers gastvrij ontvangen

Anderen helpen

Organiseren

Flexibel zijn

Gesprekken voeren

Materialen klaar leggen

Stage

Je doet ervaring op bij een bedrijf dat past bij de richting die jij kiest. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Na 10 weken school, begint je stage. Tijdens je stage krijg je begeleiding vanuit school en van jouw stagebedrijf.

Na je opleiding

Met je diploma Servicemedewerker op zak kun je bij veel organisaties aan de slag. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan naar een niveau 3 of 4 mbo-opleiding. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst. 

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
 • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Extra leermiddelen voor deze opleidingen kosten minder dan 100 euro. Het totale lesgeld komt daarmee ongeveer op € 1.316. 

Meer informatie?

Neem dan contact met een docent. Stuur een mail naar @email. Volg ons op Instagram: servicemedewerker_rocmn

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: