Servicemedewerker Utrecht (bol, mbo)

BOL - Niveau 2

Wat doe je in dit beroep?

Als Servicemedewerker kun je bij verschillende organisaties aan de slag gaan, zoals een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), bij een winkel, een congrescentrum, een (sport)school, een welzijnsinstelling etc. Een Servicemedewerker is een gastvrije duizendpoot die zich dienstverlenend en servicegericht opstelt binnen een organisatie. Het is belangrijk dat een Servicemedewerker de wensen en behoeften van klanten of gasten begrijpt en klaar staat voor hen. Je bent namelijk vaak het eerste aanspreekpunt en weet als geen ander hoe je moet inspringen op alle uiteenlopende vragen. Daarnaast assisteer je bij allerlei uitvoerende werkzaamheden, zoals administratie, voorraadbeheer, onderhoud (ook aan computers) en schoonmaakwerkzaamheden. Je werkzaamheden zijn dus heel divers.

Wij bieden in Utrecht drie contexten aan: 
•    Zakelijk & Commercieel 
•    ICT 
•    Logistiek 

Je kunt zelf kiezen welke context jij wil volgen. Dit door je door het kiezen van keuzedelen, werkplekleren (leren in echte werkomgeving) en BPV (stage).

Is dit iets voor mij?

Je staat graag voor mensen klaar en hebt door wat de wensen en behoeften van anderen zijn. Je weet dat het belangrijk is dat je een goede eerste indruk maakt, je ziet er dus netjes en verzorgd uit. Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden of wil je die graag verder ontwikkelen. Wil jij een afwisselende baan? Ben je flexibel? Heb je een open houding en aandacht voor mensen? Dan is de opleiding Servicemedewerker wat voor jou!

1 december online open avond

1 dec. online open avond

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 2

Duur

2 jaar

Start

Eind augustus 2021

Crebonummer en naam

26007 Servicemedewerker

Wat leer je?

De opleiding Servicemedewerker is een brede opleiding. Dat houdt in dat je veel verschillende dingen leert, zoals: klanten en gasten ontvangen en te woord staan, bijdragen aan een veilige situatie, bij verschillende activiteiten assisteren, onderhouds- en herstelwerkzaamheden, administratieve taken, voorraadbeheer en registeren van incidenten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Ook krijg je een aantal algemene vakken en ga je op stage. Daarnaast ga je door middel van keuzedelen jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Algemene vakken:
•    Nederlands, Engels, rekenen, Burgerschap en Loopbaanleren

Beroepsgerichte vakken:
•   Werkplekleren, BHV, administratie, ICT, BPV- voorbereiding en BPV- begeleiding

Keuzedelen:
•    Digitale vaardigheden basis (verplicht), Oriëntatie op ondernemerschap, Financiële administratie, Klantcontact en verkoop, Supermarkt, ICT, Logistiek in het MKB.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), bij een winkel, een congrescentrum, een (sport)school, een welzijnsinstelling etc. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Tijdens je stage krijg je begeleiding vanuit school maar ook van jouw praktijkbegeleider.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als Servicemedewerker en kun je bij veel organisaties aan de slag. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan een niveau 3 of 4 opleiding aan het Business & Administration College (of een andere college) gaan volgen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Kosten opleiding

 

 

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.202,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra leermiddelen voor deze opleidingen kosten € 250,- Het totale lesgeld komt daarmee op € 1452,- 

Versnellen

Je kunt deze opleiding ook versnellen. Kijk daarvoor eens bij de informatie over Versneld Servicemedewerker (Utrecht). 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: