Servicemedewerker Utrecht (versneld - bol, mbo)

BOL - Niveau 2

Wat doe je als servicemedewerker?

Als Servicemedewerker kun je bij verschillende organisaties aan de slag gaan, zoals een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), bij een winkel, een congrescentrum, een (sport)school, een welzijnsinstelling etc. Een Servicemedewerker is een gastvrije duizendpoot die zich dienstverlenend en servicegericht opstelt binnen een organisatie. Het is belangrijk dat een Servicemedewerker de wensen en behoeften van klanten of gasten begrijpt en klaar staat voor hen. Je bent namelijk vaak het eerste aanspreekpunt en weet als geen ander hoe je moet inspringen op alle uiteenlopende vragen. Daarnaast assisteer je bij allerlei uitvoerende werkzaamheden, zoals administratie, voorraadbeheer, onderhoud (ook aan computers) en schoonmaakwerkzaamheden. Je werkzaamheden zijn dus heel divers.

Wij bieden in Utrecht drie contexten aan: 
•    Zakelijk & Commercieel 
•    ICT 
•    Logistiek 

Je kunt zelf kiezen welke context jij wil volgen. Dit doe je door het kiezen van keuzedelen, werkplekleren (leren in echte werkomgeving) en BPV (stage).

Is dit iets voor mij?

Je staat graag voor mensen klaar en hebt door wat de wensen en behoeften van anderen zijn. Je weet dat het belangrijk is dat je een goede eerste indruk maakt, je ziet er dus netjes en verzorgd uit. Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden of wil je die graag verder ontwikkelen. Wil jij een afwisselende baan? Ben je flexibel? Heb je een open houding en aandacht voor mensen? Dan is de opleiding Servicemedewerker wat voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 2

Start

Eind augustus 2021

Crebonummer en naam

26007 Servicemedewerker

Wat leer je tijdens de opleiding Servicemedewerker?

De opleiding Servicemedewerker is een brede opleiding. Dat houdt in dat je veel verschillende dingen leert, zoals: klanten en gasten ontvangen, bijdragen aan een veilige situatie, bij verschillende activiteiten assisteren, onderhouds- en herstelwerkzaamheden, administratieve taken, voorraadbeheer en registeren van incidenten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Servicemedewerker kun je sneller afronden. Dat betekent dat de lesstof sneller wordt behandeld en dat de werkdruk hoger ligt. Hierdoor gelden er extra toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding.

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep. Ook krijg je een aantal algemene vakken en ga je op stage. Daarnaast ga je door middel van keuzedelen jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Algemene vakken:
•    Nederlands, Engels, rekenen, Burgerschap en Loopbaanleren

Beroepsgerichte vakken:
•   Werkplekleren, BHV, administratie, ICT, BPV- voorbereiding en BPV- begeleiding

Keuzedelen:
•    Digitale vaardigheden basis (verplicht), Oriëntatie op ondernemerschap, Financiële administratie, Klantcontact en verkoop, Supermarkt, ICT, Logistiek in het MKB.

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een gemeente (balie- en receptiewerkzaamheden), bij een winkel, een congrescentrum, een (sport)school, een welzijnsinstelling etc. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Tijdens je stage krijg je begeleiding vanuit school maar ook van jouw praktijkbegeleider.

Na je opleiding

Na één jaar studeer je af als Servicemedewerker en kun je bij veel organisaties aan de slag. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan een niveau 3 of 4 opleiding aan bijvoorbeeld het Business & Administration College gaan volgen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking. Dan kijken we of je voldoet aan de toelatingseisen en of de opleiding bij je past. Jouw ouders zijn hierbij ook van harte welkom. 

In verband met het Corona-virus:
Na aanmelding voor deze opleiding, ontvang je binnen een week een uitnodiging voor het maken van een toelatingstest (AMN). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is het niet mogelijk deze test op school te maken. Vandaar dat je de test online thuis kan maken. Deelname aan de test is verplicht. Je ontvangt hiervoor, per mail, een inloglink. Hou hiervoor ook de spambox van je mailadres in de gaten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.202,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Extra leermiddelen voor deze opleidingen kosten € 250,- Het totale lesgeld komt daarmee op € 1452,-  

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: